Entrenament de diversos piragüistes pel canal d'aigües braves del Parc del Segre en el primer dia de reobertura per la fase 1 de desescalada. Imatge de l'11 de maig de 2020. Foto: ACN

Nova normalitat al Parc del Segre

1 minut de lectura
El Centre Especialitzat de Tecnificació de Piragüisme de la Seu d’Urgell, ubicat a les instal·lacions del Parc del Segre, ha reobert portes aquest dilluns coincidint amb l’entrada en vigor de la fase 1 de desescalada al conjunt de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran.

Una dotzena de palistes de l’equip espanyol han tornat a baixar pel canal d’aigües braves d’aquest complex, tot respectant les mesures de seguretat i prevenció, com ara guardar una distància de més de dos metres entre ells i amb els seus entrenadors.

Una “súper notícia”

Un dels quatre entrenadors que ha estat amb els grup de palistes “d’alt nivell” que ha tornat al Parc del Segre, Xabi Etxaniz, ha afirmat que la reobertura de les instal·lacions ha estat rebuda com una “súper notícia” per ells ja que portaven “molts dies sense tocar l’aigua i el piragüisme és un esport de molta sensibilitat”, amb la qual cosa, ha assegurat, hi havia “ganes de començar”. En aquest sentit, ha explicat que ara el més important és poder tornar a “remar” per anar millorant la tècnica.

Tres piragüistes al canal d’aigües tranquil·les del Parc del Segre en el primer dia de reobertura per la fase 1 de desescalada. Imatge de l’11 de maig de 2020 Foto: ACN

Respecte a les mesures de prevenció i seguretat, Etxaniz ha dit que s’està seguint la normativa publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), com ara netejar-se sovint les mans, evitar tocar cap element comú i no utilitzar els vestuaris. També ha explicat que s’està mantenint una distància de més de dos metres a l’hora de parlar amb els quatre entrenadors que acompanyen a la dotzena de piragüistes que aquest dilluns han tornat a baixar pel canal d’aigües braves de l’equipament de la capital alturgellenca.

Obert també al passeig
Val a dir que, tot i que el centre de tecnificació de piragüisme ha recuperat la seva activitat coincidint amb la fase 1 del procés de desescalada, les instal·lacions del Parc del Segre estaven obertes des de finals del mes d’abril per al passeig. En aquest sentit, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va senyalitzar un recorregut de sentit únic per aquest espai amb l’objectiu d’evitar que les persones es puguin creuar i minimitzar així el risc de contagi de la covid-19.