Més de 400 piragüistes van participar en la 5a edició del Descens del Segre

1 minut de lectura

Uns 400 piragüistes van participar el passat cap de setmana en el cinquè Descens del Segre, una competició popular de piragüisme que no s’havia celebrat els anys 2020 i 2021 per culpa de la pandèmia i que enguany per primera vegada ha acollit també una prova del Campionat de Catalunya de riu esportiu en les modalitats de K1 i K2. En total més de 200 embarcacions entre el descens popular i la prova de competició van navegar per les cinc localitats per on transcorre la prova: Torres de Segre, Soses, Aitona, Seròs i la Granja d’Escarp.

La prova del Campionat de Catalunya, amb trenta-quatre piragüistes que han competit en les modalitats K1 i K2 adult sortint de la part baixa de la presa de Torres de Segre i acabant a Seròs, ha comptat amb la presència del piragüista lleidatà i medallista olímpic Saúl Craviotto, que ha donat el tret de sortida a la cursa i abans ha inaugurat una placa commemorativa del ‘Descens del Segre’.

El medallista olímpic Saúl Craviotto va donar el tret de sortida a la prova del Campionat de Catalunya / Descens del Segre

Els vencedors en K1 han estat Òscar Segues, campió en categoria Absolut Sub55, i Jose Siegrist, campió en la categoria de més de 55 anys. Ares Izard es va imposar en la categoria femenina absoluta Sub55.  En la modalitat K2 absolut Sub55 va resultar guanyadora la parella formada per Manuel Craviotto i Víctor Craviotto. Mentre que en categoria +55 pes parelles van vèncer Rosendo Mesalles i Jose Pintado.

La prova en categoria mixta absoluta la van guanyar Montserrat Herrera i Rafael Herrera. En la modalitat RR (sense timó) absoluta masculina es va imposar Iker Zaballos i Laura Miralles Prats ho va fer en categoria femenina. Després va ser el torn del descens popular, en que van prendre-hi part més de 200 embarcacions, que podien escollir entre el tram de  15 quilòmetres fins a Seròs o el de 25 quilòmetres que arribava a la Granja d’Escarp.

Els participants van navegar per Torres de Segre, Soses, Aitona, Seròs i la Granja d’Escarp / Ajuntament de Torres de Segre

Imatge de portada: Ajuntament de Torres de Segre