Tonet IV, nou rei del raspall

1 minut de lectura
Moltó i Tonet IV s’enfrontaren ahir al trinquet de Bellreguard, en una final que passarà a la història.

El jugador del Genovés, Tonet IV, fou capaç d’aconseguir el trionf davant l’actual campió i dominador dels últims tres anys per un resultat de 25-15. Tot i que el trinquet afrontava una limitació d’aforament de 150 persones, l’expectació fou màxima de principi a fi, i els afortunats i afortunades que van poder viure la final en primera persona van gaudir d’un gran espectacle.

Moltó durant la final / Foto: Museu de la pilota

Des de l’inici de la partida, Tonet IV es va sobreposar amb el seu joc agressiu a Moltó que començava al rest jugant amb la seguretat i tranquil·litat que el caracteritza i amb l’esperança de trencar al joc del traure a Tonet. Una treta molt potent i amb intenció i que ningú, amb ell mateixa inclòs, s’hauria imaginat que fora capaç de fer.

Cada jugador anava mantenint el joc del dau amb superioritat, i un moment o altre de la partida podria ser determinant i decantar la final cap a un dels dos costats. I així fou, quan es reflexava el 20-15 al marcador, Tonet IV amb un joc perfecte fou capaç de tornar a sorprendre a Moltó, trencar el joc des del rest per endur-se la partida i el títol de campió.

Tonet IV durant la final / Foto: Museu de la pilota
Tonet IV durant la final / Foto: Museu de la pilota

Amb aquesta victòria Tonet IV passa a ser el nou campió Individual, on lluirà la samarreta roja tot l’any, i passarà a la història com el segon mitger de raspall en endur-se el títol més prestigiós de l’any.