Puchol II vs Timbo: molt més que un desafiament a Nova York

2 minuts de lectura
Article d’Ulisses Ortiz publicat originalment a pilotaveu.com, el portal de referència de la pilota valenciana

La pilota valenciana creuarà l’Atlàntic fins a arribar a Nova York de la mà de Puchol II. El pilotari de Vinalesa pujarà a l’avió el pròxim 6 de desembre per a enfrontar-se amb Timbo González, el millor jugador del món de One Wall, en la ciutat dels gratacels. “Poder representar la pilota valenciana, i no només Puchol II, és un orgull“, ha explicat el jugador valencià durant la presentació del projecte, este matí, al trinquet de Pelayo.

Agustín Larré, entrenador de pilotaris d’èlit com Puchol II i membre de Pilota 2.0, ha sigut l’encarregat de conduir l’acte. “És una bona oportunitat per a posar en valor la nostra pilota“, comentava Larré. En la mateixa direcció ha anat la intervenció d’Enric Morera, president de les Corts valencianes. “Esta partida servirà d’altaveu per a la pilota i marca un abans i un després“, ha assenyalat Morera. El president de les Corts i, posteriorment, el president de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuán, han fet menció al recent triomf de la selecció valenciana en el Mundial de Colòmbia, entre els qual es trobava Puchol II. Sanjuán s’ha mostrat satisfet per la iniciativa, “ja que ens dóna a conéixer per tot el món i això ens fa falta“.

José Vicente Berlanga, director gerent de la Fundación Esportiva Municipal de València, també ha valorat molt positivament la iniciativa. Fotografia: Ulisses Ortiz
José Vicente Berlanga, director gerent de la Fundación Esportiva Municipal de València, també ha valorat molt positivament la iniciativa. Fotografia: Ulisses Ortiz

Una partida oberta

La partida es jugarà el 9 de desembre a Nova York (a la 1h de la nit del dia 10 en el nostre fus horari). Durant la presentació de la final i en els dies de promoció del desafiament, Larré ha insistit que Puchol pot donar guerra a Timbo, però que si fóra al contrari, i el nord-americà provara sort amb l’escala corda, “no podria disputar ni un quinze i això parla molt bé de la complexitat tècnica de la nostra modalitat“.

La pilota trencarà fronteres de la mà de Puchol II i Pilota 2.0. Fotografia: Ulisses Ortiz
La pilota trencarà fronteres de la mà de Puchol II i Pilota 2.0. Fotografia: Ulisses Ortiz

Tanmateix, este esdeveniment va més enllà de la part esportiva. “Esta iniciativa i moltes altres que s’estan fent demostren que anem pel bon camí de la modernització i la professionalització de la pilota“, ha conclòs l’entrenador de Pilota 2.0, que ha agraït als patrocinadors la seua implicació en el projecte.

Timbo jugant contra l’estrella de l’NBA Blake Griffin

Timbo a les finals de “King of the court 2017”