La Copa del Món en frontó de 30 metres torna a València

1 minut de lectura
Del 12 al 18 de setembre el Poliesportiu Municipal de Natzaret acollirà la setena edició de la Copa del Món de Frontó de 30 metres.

El frontennis i la paleta de goma seran protagonistes d’un gran torneig internacional que aplegarà les millors seleccions del món d’aquestes disciplines a la ciutat de València a partir d’aquest diumenge. Els amants de la pilota tenen una cita d’especial rellevància amb la VII Copa del Món d’aquestes dues disciplines en frontó de 30 metres, atès que el torneig és classificatori per al mundial que se celebrarà a França el 2022. La capital valenciana va ser la primera seu de la copa del món l’any 1998 i des d’ençà encara no havia tornat a exercir d’amfitriona d’una Copa del Món que l’any 2005 també va fer parada a una altra ciutat del nostre país, a Elx.

Acte de presentació de la Copa del Món / FFPCV

La Copa del Món estava programada inicialment l’any 2020, però la pandèmia va obligat l’organització a ajornar una cita que arriba cinc anys després de la darrera edició, celebrada el 2016 a Santiago de Xile. Llavors Mèxic va guanyar tres de les quatre categories en disputa i l’única que se li va resistir, la paleta de goma femenina, també la va acabar al podi. A València, al costat de la selecció mexicana, cal destacar la presència de l’amfitriona Espanya (amb uns quants jugadors del País Valencià a l’equip), França o Argentina, els països que sovint lluiten per les primeres posicions. La nòmina de participants la completen Cuba, EUA, Xile, Itàlia, Bolívia, Guatemala, Costa Rica i Veneçuela.

Per rebre la competició s’ha fet una reforma integral dels frontons de les instal·lacions del barri de Natzaret, espai habitual d’entrenament del Centre Especialitzat en Tecnificació Esportiva de Frontennis i Pilota. Les obres dutes a terme permeten actualitzar un espai clàssic per a la pràctica d’aquest esport i que des d’ara torna a tenir les condicions necessàries per acollir grans esdeveniments internacionals de nou i alhora millorar el servei ofert al conjunt de la població practicant d’aquests esports.