Almussafes s’endú la lliga d’escala i corda

2 minuts de lectura
Aquest cap de setmana s’ha disputat la final de la Lliga CaixaBank d’escala i corda al trinquet de Pelayo.

L’ajustat marcador de 60-50 demostra amb fidelitat la igualtat amb la qual ha transcorregut la final disputada este dissabte al trinquet Pelayo de València. El triomf i el títol ha sigut per a l’equip d’Almussafes format per De la Vega, Javi i Carlos que ha superat al de Pedreguer-masymas de Giner, Pere i Álvaro.

La partida ha estat molt bona, així com l’actuació dels sis pilotaris. Durant la primera meitat s’ha jugat amb molta intensitat i, encara que hi havia intercanvis, els quinzes s’han aconseguit amb relativa rapidesa per la bona execució dels dos bàndols.

Fins a la igualada a 30 ha manat el joc del dau. Anotava l’equip que pegava primer, si bé és cert que des de l’altre costat de la corda també es buscava el quinze amb insistència. Posteriorment s’ha trencat la dinàmica de la partida amb un joc sumat des del rest per cada equip (35-35). Des d’este moment, el conjunt que estava al dau semblava que tenia la iniciativa, però des del rest es trobava cada vegada amb més solvència la llotgeta o altres amagatalls de la part del dau.

El marcador reflectia 35-40 a favor del conjunt de Pedreguer-masymas quan s’ha completat un dels parcials que tal vegada han estat claus en el desenllaç favorable a Almussafes. I és que Giner, Pere i Álvaro han disposat de val fins a tres vegades per a incrementar el seu avantatge a dos jocs i tornar a la zona que estava sent més propícia per a anotar. Però el joc ha sigut roig, per a De la Vega, Javi i Carlos, que no solament han impedit que els seus rivals es distanciaren sinó que han aconseguit marxar en el marcador amb la consecució dels dos parcials següents (50-40).

La final s’estava decantant del costat del trio d’Almussafes. La contundència es mantenia en els dos bàndols, però era més fiable el de la faixa roja. Encara que s’ha produït la reacció en la formació de Pedreguer-masymas, que ha recuperat el nivell que li ha dut a la final sense perdre cap partida en tota la competició. Novament, Pere i Álvaro afusellaven amb criteri mentre que Giner cobria les esquenes dels seus companys per a jugar les pilotes que ells no podien tornar.

La recuperació de les bones sensacions ha permés a Giner, Pere i Álvaro reduir el desavantatge a un joc (50-45) i quasi igualar la final, perquè en el parcial següent han disposat d’un val que no han acabat de concretar. Es mantenia la distància i amb dos jocs de diferència ha acabat la partida, encara que De la Vega, Javi i Carlos han hagut de treballar-se cada quinze per a finalment proclamar-se campions.

Fotografies i text: Fundació per la Pilota Valenciana. Podeu reviure la final a través d’À Punt en aquest enllaç