El CPA Olot, campió del món per 10a vegada

2 minuts de lectura

Aquest dissabte ha finalitzat el Campionat del Món de Patinatge Artístic disputat a Novara. A La Fosbury n’havíem fet una extensa prèvia i ara us n’oferim una crònica encapçalada per l’èxit dels equips gironins a la modalitat dels grups de xou grans. Cinc medalles i unes quantes posicions d’honor, balanç dels catalans a terres italianes.

El CPA Olot torna a enamorar

La coreografia “treu-me d’aquí” arribava a Novara com a favorita després de completar un any rodó en totes les competicions nacionals, estatals i internacionals prèvies. I les patinadores van tornar a excel·lir. Cinc notes de 10 i un 9,5 com a puntuació més baixa. Un jurat rendit un cop més a l’evidència del talent, la qualitat i la capacitat d’emocionar en l’exercici preparat per Esther Fàbrega i Ricard Planiol. Un tàndem que compta amb 24 esportistes sincronitzades a la perfecció avesades a l’or. La denúncia de la situació que pateixen les persones sense llar els ha donat el 10è títol mundial… des de 2004! L’hegemonia olotina en aquesta disciplina és inqüestionable.

14642077_1854501501440394_7243639273503864192_n

La lluita per la segona plaça va ser emocionant. Els conjunts italians volien fer valer la condició d’amfitrions i van completar dues bones actuacions (Diamante i Royal Eagle). Però totes dues van quedar per darrere de la “mitjanit” del CPA Girona. Una aposta arriscada que els dóna el subcampionat del món tot i patir una caiguda durant l’exercici. És el millor resultat històric del Girona, que l’any passat van treure el cap per primera vegada a Cali amb la medalla de bronze. La imatge final de l’exercici, certament, és espectacular.

14494857_710825755750560_5778122412003316732_n

El tercer equip català de la final dels grups de xou grans també va destacar amb la 5a posició. El CP Masnou es va quedar a només quatre dècimes del Royal Eagle i va demostrar que pot tornar a lluitar pel podi a la cita més important de l’any. El 2017, de ben segur, l’afrontaran carregats de confiança.

El CP Parets també tasta el podi

Si dissabte va ser el torn dels grups de xou grans, el dia anterior un altre conjunt català també va pujar al podi de Novara. És el CP Parets, medallista de bronze en la disciplina de quartets. El resultat no només millora la quarta plaça de 2015 sinó que deixa enrere el mal regust de boca de “Maria” a l’europeu. Allà van acabar quarts després de ser desplaçats pels jutges del tercer lloc en una decisió, com a mínim, discutible. El bronze mundial reforça els vallesans, vigents campions d’Espanya i de Catalunya. Un podi que obre una via cap a l’èxit internacional. Més discreta va ser l’actuació del Reus Deportiu, que no ha gaudit d’un bon 2016 i que va acabar al 10è lloc.

Recordem que el dissabte passat es va disputar la final dels grups de xou petits amb la millor actuació històrica del CP L’Aldea.

Mònica Gimeno ho torna a fer: bronze!

Si fa un any, a Cali, va sorprendre tothom en penjar-se la medalla, aquesta setmana Mònica Gimeno s’ha consolidat definitivament en l’elit del patinatge artístic femení. La patinadora del CP Mollerussa va revalidar el bronze de 2015 en la prova individual. Va haver de patir, això sí. Havia acabat el programa curt en 4a plaça i va haver de remuntar al llarg per ascendir al tercer lloc. En categoria masculina els dos patinadors catalans van quedar fora del podi. Pere Marsinyach, vigent subcampió europeu, va ser 5è (anava tercer després de la primera jornada) i Llorenç Álvarez 9è.

Fotografia: Raniero Corbelletti
Fotografia: Raniero Corbelletti

En categoria júnior també hi ha hagut podi català. Un altre bronze que s’ha penjat el jove David André en categoria individual. El relleu en categories inferiors, després del bon paper també d’Elisa Tomàs a l’europeu, sembla assegurat. I una menció final: el duo format per Javi i Nerea Wis va acabar en setena posició a la prova per parelles. Un comiat entre els millors després de 10 anys competint al màxim nivell.