El patinatge artístic català tanca l’any amb una gala de primera fila

1 minut de lectura

Més de 1.000 persones es van aplegar a les grades del Pavelló Municipal de Salou aquest diumenge. El motiu, veure en acció els protagonistes de la Gala dels Campions de patinatge artístic. Aquesta cloenda del 2016, organitzada per la Federació Catalana de Patinatge i el Club Patí Salou, va comptar amb la participació dels millors conjunts i patinadors del país, després d’una nova temporada estel·lar en les competicions internacionals. És la 12a edició d’aquesta cita, que s’ha consolidat com un aparador immillorable per al talent català. A més, la gala tindrà de nou presència a la televisió pública catalana, amb una emissió completa prevista per al 26 de desembre.

Durant la gala van entrar en acció els principals medallistes internacionals d’enguany. Els grups de xou grans del CPA Olot i del CEPA Girona van tornar a demostrar perquè són els vigents campions i subcampions del món. Tots dos equips ja estan començant a preparar la temporada vinent, que començarà amb els campionats territorials a mitjan del mes de gener.

_dri2691

Per aquelles dates Ricard Planiol rebrà la insígnia d’or de la Federació Espanyola de Patinatge. Un reconeixement adreçat al director tècnic i artístic d’un club que ja s’ha proclamat campió del món en 10 ocasions. Pendents encara de la gala territorial de Girona, tots dos equips poden celebrar un 2016 plenament exitós.

Els referents individuals, presents a la Gala dels Campions

La jornada no només va deixar espai a les actuacions dels conjunts. Entre els nombrosos exercicis duts a terme a Salou, van despuntar les actuacions de Mònica Gimeno i Pere Marsinyach. La patinadora de les terres de ponent és la vigent campiona europea i ostenta també el bronze mundialista. Gimeno va patinar al ritme d’una versió de la famosa cançó “Hallelujah” de Leonard Cohen. Podeu veure-ho al vídeo de Mollerussa TV. Marsinyach, de la seva banda, va dur a terme l’exercici que el va portar a ser subcampió d’Europa fa uns mesos.

Tots ells van ser reconeguts per haver participat al mundial de Novara al costat dels equips del CPA L’Aldea, el CPA Ripollet i el CPA El Masnou, del patinador Llorenç Álvarez i dels júniors Carla Escrich, David André i Eloi Canals. Una bona mostra que el futur del patinatge artístic català està garantit.