El Rei va despullat, companys periodistes

1 minut de lectura

Ahir tornava a casa amb cotxe tot escoltant un programa de ràdio esportiu i no vaig poder evitar que se’m remogués l’estómac. Resulta que aquest cap de setmana no juga el Barça (de futbol), no hi ha Lliga (de futbol) i van admetre que els costava una mica saber de què parlar. Però finalment, i després d’avançar que a molta gent se’ls faria complicat el cap de setmana, van trobar-nos les solucions.

Van decidir començar a parlar extensament del derbi de futbol juvenil entre Barça i Espanyol com si fos un derbi de primera divisió, fins i tot parlant amb el tècnic blaugrana Gabri, que ens comentava que havien pogut preparar molt bé el partit “perquè havien tingut una setmana sense partits”. Van seguir trobant píndoles a la nostra abstinència. Es veu que per sort, hi havia futbol de seleccions, i que si miràvem segons quin partit hi podíem veure aquest o aquell altre jugador del Barça en acció. I per acabar van fer una crida a que la gent baixés al camp de FUTBOL de la seva població a donar suport als equips de 2a i 2a B citant-ne els partits més destacats. Arribats a aquest punt ja em “picava tot”.

No culpo als periodistes esportius (o futbolístics). Hi estem tan acostumats que tot el que deien podia semblar del tot normal a la gran majoria de l’audiència. L’equip i l’esport que omple més del 80% dels seus programes no juga aquest cap de setmana i ells es veuen orfes del contingut habitual. I quan miren més enllà, el primer que veuen són els “mini-messis” que juguen a les 11 del matí a la Ciutat Esportiva de torn. Ni pensen que hi ha partits destacats, curiosos o presumiblement emocionants de desenes d’altres esports, que esperen aquest moment per ser –per un dia i ni que sigui per defecte– “portada” dels seus programes i publicacions. Ni el futbol sala, per proximitat, que jugava aquest cap de setmana la Copa Catalunya.

Sé que la pròxima vegada, segurament passarà el mateix, però si us plau, com a mínim recomaneu que baixin a veure l’ESPORT que es jugui més a prop de casa.

Fa unes setmanes que va sortir aquest VÍDEO, que vaig trobar esplèndid. Segurament molts ja l’haureu vist, però crec que és bo recuperar-lo. Veureu clarament que quan diuen esport, volen dir futbol.

tn

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!