Anna Casarramona i Pere Marsinyach, amb els guardons / Svetlana Akimova FCP

Anna Casarramona i Pere Marsinyach, millors patinadors catalans de 2018

2 minuts de lectura
El patinatge català viu un gran moment esportiu i aquest dilluns al vespre ha quedat retratat un cop més amb la Gala del Patinatge Català celebrada a Barcelona.

El 2018 va ser un any magnífic per al patinatge català. Campions del món, d’Europa i d’Espanya en múltiples disciplines acompanyant un extens treball de planter i la perspectiva d’acollir els World Roller Games aquest 2019 com a al·licient singular. Tot plegat ha quedat de manifest en l’acte organitzat per la Federació Catalana de Patinatge i que ha tingut com a grans protagonistes a Anna Casarramona i Pere Marsinyach. Tots dos han estat reconeguts com els millors esportistes de 2018.

Anna Casarramona ha guanyat tres grans títols liderant des de la pista la selecció espanyola d’hoquei patins per endur-se l’europeu accidentat de Portugal i portant el Gijón a un doble títol de luxe amb la Copa d’Europa i l’OK Lliga abans de fitxar pel CP Manlleu i impulsar un nou projecte altament competitiu amb el club de casa. Pere Marsinyach ha donat un salt endavant definitiu a l’elit mundial del patinatge artístic proclamant-se subcampió del món individual i també campió d’Europa, revalidant el títol assolit ja el 2017.

Sabies que… Jordi Cuixart ha estat present a la gala a través de les paraules del president de la FCP Ramon Basiana, qui ha lamentat que no pugui assistir-hi com a president d’Òmnium per la seva condició de presó preventiva?

Durant la gala també s’ha reconegut els èxits d’altres esportistes com Carla Escrich (patinatge artístic), Pau Bargalló (hoquei patins), Anna Borràs i Marc Morera (alpí en línia), Carolina Moreno i Marcus Fajardo (hoquei línia), Teresa Moreno i Rafa Heredia (patinatge de velocitat), Alba García i Carlos Guirao (Freestyle), Sara Vilella i Xavier Eguino (Rollerblading), Irene Jiménez i Carlos Barrero (Descens inline), Eva Polls i Jaime Artuñedo (Roller Derby), Daniela Terol i Joan Galceran (Skate) i Marina López i Àlex Pérez (Scooter).

Tots els premiats, a l’escenari / Svetlana Akimova FCP

La Federació Catalana de Patinatge també ha premiat el FC Barcelona amb el mèrit esportiu de club després d’un 2018 sensacional amb sis títols de set possibles (inclosa la Lliga Europa i la Copa Intercontinental), així ocm al CPA Olot, al CPA Girona, al Reus Deportiu, al CP L’Aldea, al Lleida Llista Blava i al Cerdanyola HC amb el trofeu a l’excel·lència pels seus èxits internacionals, guardó que també han rebut nombrosos patinadors d’hoquei patins, hoquei línia, alpí en línia, patinatge de velocitat o patinatge artístic.

Present, passat i futur

Les millors promeses de 2018 són Luisa Maria González (pentacampiona d’Europa en patinatge de velocitat en categoria juvenil) i Pau Garcia, campió del món i d’Europa de patinatge artístic en categoria júnior i juvenil. La Gala també ha servit per homenatjar diferents trajectòries com la del tècnic del FCB Edu Castro. En un acte amb múltiples mencions i reconeixements, cal destacar la menció honorífica a Pepita Cuevas, la primera dona  catalana campiona del món de qualsevol esport i que va morir el 2014 i l’homenatge pòstum a Jordi Villacorta i Irene Llobet.