El nedador més ràpid del món fa el salt a l’handbol

1 minut de lectura

Des que es van prohibir els banyadors de poliuretà, ningú ha nedat més de pressa que Florent Manaudou. El francès, subcampió olímpic als 50 lliures als Jocs de Rio d’aquest estiu i campió fa quatre anys a Londres, ha impressionat el món pel seu domini d’una disciplina tan ràpida com imprevisible en els darrers anys. De fet, entre el 2014 i el 2016 Manaudou ha guanyat dos campionats d’Europa, un mundial i un mundial en piscina curta en aquesta distància. Fiabilitat absoluta. Ara, però, ha decidit abandonar la piscina i fer el salt a l’handbol.

manaudou

Un parèntesi per tornar a gaudir

Florent Manaudou jugarà a handbol amb l’Aix-en-Provence. Concretament, amb el segon equip del modest club de la Provença. Ho ha explicat en un comunicat titulat “una bombolla d’aire en la línia d’aigua”. En el text assegura que la principal motivació del canvi és evitar competir sense ganes en la natació. Els dos cicles olímpics continuats al màxim nivell i l’elevada pressió mediàtica són els altres elements que l’han portat a assumir un parèntesi en el seu esport de tota la vida.

Manaudou, que ja fa anys que havia anunciat la intenció de provar-se en l’handbol en algun moment de la seva carrera, té intenció de continuar vinculat a la piscina. De fet, sense seguir cap entrenament específic, podria participar en alguna competició en aquest darrer trimestre del 2016. Sense pressió, sense expectatives i pendent del pròxim partit d’handbol.

El cas de Florent Manaudou passa a engrossir la llista de jugadors d’elit que han canviat d’esport. A la Fosbury en vam fer una tria en categoria masculina i també en categoria femenina. Val la pena!

Una família d’aigua

Florent Manaudou és el germà de Laura Manadou, una llegenda de la natació femenina francesa que va arribar a ser triple campiona mundial i triple medallista olímpica. Laura, retirada el 2013 de l’alta competició, ha comentat les gestes del seu germà petit els dos darrers anys des de la televisió francesa. Els Manaudou van protagonitzar una de les imatges dels Jocs del 2012. En ple declivi de la seva carrera, Laura va ser la primera a felicitar el seu germà. S’acabava de proclamar campió olímpic als 50 lliures.

2112615_jk045-148073337-769362-01-02

Florent Manaudou va seguir el llegat del nord-català Frederik Bousquet en les proves de velocitat a la piscina. De fet, el lligam entre els dos és més intens: en Florent és el tiet del Manon, el fill de Frederik Bousquet i Laura Manadou que amb 6 anys ja neda a la piscina. Tot quedava a l’aigua… fins ara!