Miguel Luque i Sergi Mingote travessen l’estret de Gibraltar en un repte solidari

1 minut de lectura

Parets del Vallès compta amb dos grans esportistes que s’han unit en un repte esportiu amb fins solidaris. El nedador Miguel Luque, que ha guanyat 6 medalles en les darreres 5 edicions dels Jocs Paralímpics, i l’alpinista Sergi Mingote, que després de pujar dos vegades l’Everest ha compaginat els grans cims amb reptes esportius dalt de la bicicleta, corrent o bé nedant, han estat els protagonistes d’una travessia a l’estret de Gibraltar per relleus.

mingoteluque

Els dos esportistes han trigat 4 hores i 57 minuts en completar els 16 quilòmetres de l’estret fins a l’arribada a Punta Cires, al Marroc. És la primera vegada que un nedador paralímpic completa aquest repte fent relleus amb un altre esportista. Com és habitual en aquesta zona que ha estat escenari de grans travessies històriques com la de Montserrat Tresserras, la dificultat per als dos esportistes era enfrontar-se els corrents contradirecció, als vents forts i fins i tot a l’elevat trànsit naval. La travessa s’ha pogut seguir en directe per internet i s’ha completat amb èxit amb un temps menor al previst inicialment (6 hores).

Un repte solidari

El repte esportiu va acompanyat d’una fita solidària. La travessia de Mingote i Luque vol difondre i donar suport a la tasca de la cooperativa APINDEP, una entitat amb seu a Santa Eulàlia de Ronçana que treballa per la integració de persones amb discapacitat. A més, els fons recaptats amb diverses iniciatives vinculades al repte esportiu (per exemple, amb la venda de gorros grocs com els que han utilitzat durant la travessia) es destinaran a l’associació. Membres de la cooperativa han acompanyat als dos nedadors aquests dies per animar-los i seguir de prop la seva iniciativa.

DBpPZ2oW0AAQJK2

Miguel Luque i Sergi Mingote, al costat d’altres esportistes de Parets del Vallès (localitat on Mingote és l’alcalde pel PSC des de 2011), ja fa anys que duen a terme reptes esportius solidaris amb el projecte #lalluitateam. El 2006 van començar a compartir alguns reptes esportius i no han deixat de fer-ho amb èxit.