Tres ors en natació artística pel CE Mediterrani al Torneig Internacional de París

3 minuts de lectura

El club català guanya les tres competicions màster de natació artística al torneig que vetlla pels drets del col·lectiu LGTBIQ+

El Club Esportiu Mediterrani va participar el passat cap de setmana al Torneig Internacional de París, una competició que vetlla pels drets esportius dels col·lectius LGTBIQ+, perquè puguin competir en un entorn inclusiu i no discriminatori. El club català acudia a la capital francesa amb els equips màster (+25 anys) i va obtenir uns grans resultats, arribant al graó més alt del podi en la categoria femenina màster (20-25 anys), en la classe d’equip mixt (categoria 30-35) i també en duo mixt (categoria 30-39). En natació artística participaven equips de França, Alemanya, Països Baixos i Espanya. És un torneig anual que dona visibilitat al moviment LGTBIQ+ i també al moviment masculí dins de la natació artística. A part de la natació artística hi havia molts altres esports en concurs com: handbol, futbol, bàsquet, crossfit, escalada, tennis, voleibol, waterpolo, etc.

L’equip màster femení

Maiti Serra, entrenadora del CE Mediterrani, explica a aquesta revista que el club compta amb “els equips mixt, duo mixt i un màster femení i cada temporada fem una competició i aquest any, per dates, vam decidir anar al Torneig Internacional de París. Ja hi havíem anat fa temps i vam quedar primers de diferents categories”. Serra comenta que en la classe màster les categories estan diferenciades per edats: “Evidentment, no competeixen els de 25 amb els de 60, hi ha un marge d’edat de 10 anys i cada equip competeix dins la seva categoria fent una mitjana d’edat de les nedadores i els nedadors. La categoria màster és per a nedadors i nedadores de més de 25 anys. En el cas del duo mixt format per l’Aina Fernández (27 anys) i l’Ignacio Calderón (41) fan la mitja d’edat i competeixen a la categoria 30-39 anys”.

El Medi també es va penjar la medalla d’or en la categoria mixta per equips

Aina FernándezIgnacio Calderón era la primera vegada que competien junts, de fet el nedador del CE Mediterrani fa 13 anys que practica la natació artística al club i és dels primers homes que van competir en categoria màster. Aina Fernández, ja havia competit com a màster en un certamen disputat a Brussel·les i valora molt positivament l’experiència a la capital francesa. La valoració del torneig a nivell esportiu és molt bona, obtenint tres medalles d’or en les tres categories en què competien: “Ens dona molta visibilitat, fa molts anys que treballem amb equips mixtos i l’Ignacio fins i tot ha competit en campionats d’Europa màster. L’Aina és el primer any que neda el duo mixt i és difícil com a rutina perquè no havien nedat junts i han aconseguit sincronitzar-se i sintonitzar-se entre ells. És un gran reconeixement, sobretot perquè els homes guanyin visibilitat en aquesta disciplina, que en manca molta”, continua explicant l’entrenadora.

Aina Fernández i Ignacio Calderón formaven el duo mixt

Serra detalla les particularitats d’aquesta categoria: “La natació artística fa anys es coneixia només en l’àmbit competitiu, no existia la categoria màster. En el moment en què es va començar a crear la classe màster apareix aquesta diversitat, perquè hi ha exnedadores de nivell nacional com poden ser les que han competit a nivell espanyol o internacional que volen seguir fent l’esport en categoria màster. És molt diferent un tipus d’esportista que ha estat entrenant moltes hores al dia durant anys, mentre que hi ha nedadores màster com els que tenim al CE Mediterrani, que venen d’un club que han entrenat una hora i mitja tres dies de la setmana. Hi ha molta diferència de nivell i a vegades ens hem trobat campionats en què hem competit contra exnedadores de molt més nivell, però el màster engloba tothom i aquestes diferències les pots trobar”.

“Al Torneig Internacional del París hi participaven nedadors i nedadores màster que han fet natació artística tota la vida, però més enfocada al que nosaltres promovem. L’esport màster al final el practica gent que fa el seu hobby, però és gent que treballa i que a les tardes, com algú que se’n va fer pàdel o se’n va a córrer, ells i elles fan natació artística”. Serra acaba dient que aquests tipus de competicions són un molt bon escenari per “presentar la rutina que hem treballat tot l’any i considerem que és molt positiu que s’inclogui la representació masculina en aquest tipus d’esport perquè s’ha de guanyar visibilitat. Ja ho ha fet gràcies al Pau Ribes i als altres nedadors que estan ara a la selecció espanyola o en altres seleccions internacionals, però a nivell màster encara falta per donar molta visibilitat i reconeixement a aquest sector. A més, estem molt a favor de la inclusió dels col·lectius LGTBIQ+ en aquestes competicions”.

Imatges: @cem_natsincro