Dos medallistes als Jocs de Tòquio, escollits regidors el 28M

2 minuts de lectura

Els esportistes paralímpics Jordi Morales i Sarai Gascón afronten el càrrec amb il·lusió i amb la seguretat de poder-ho compaginar amb la seva carrera esportiva

El jugador de tennis taula Jordi Morales, triple medallista paralímpic, i la nedadora Sarai Gascón -que suma vuit metalls paralímpics- són dos atletes més que fan el salt de l’esport a la política, seguint els passos de Jesús Ángel García Bragado, Jackson Quiñónez, Natalia Rodríguez o Titi Roca entre molts altres. Morales anava de número 2 per Junts per Esparreguera, un partit municipalista independent, que precisament va aconseguir dos regidors diumenge passat. A Esparreguera el PSC va guanyar les eleccions i tindrà 8 dels 21 regidors del consistori, però els socialistes no tenen la majoria absoluta i hauran de buscar un company de viatge pels quatre pròxims anys. ERC va ser la segona força més votada en aquesta població del Baix Llobregat, obtenint 3 regidors i Esparreguera 2031-Junts, En Comú Podem, la CUP i Junts per Esparreguera en van treure 2 cadascú.

Jordi Morales no amaga que li agradaria ser regidor d’esports: “ho afronto amb molta il·lusió i moltes ganes. Ho podré compaginar bé amb el tennis taula, jo sempre he tingut en la meva vida moltes coses més enllà de l’esport que he hagut de compaginar i com sempre dic, si hi ha ganes, si hi ha voluntat, tot és perfectament compaginable”.

“Ara haurem de veure quins acords es poden formar, haurem de veure si entrem al govern o si ens quedem a l’oposició. Evidentment una situació i l’altra serà diferent. Jo no m’he amagat en cap moment de dir que crec que he de ser el pròxim regidor d’esports de l’Ajuntament d’Esparreguera perquè crec que no hi ha una persona més ben preparada i, com deia, estic segur que serà el 100% compatible amb la meva carrera esportiva i amb la meva preparació pels Jocs de París del 2024, que ja hem iniciat i en el que estem molt focalitzats tot l’equip del CAR de Sant Cugat. Tenim amb aquests dos grans reptes al davant i els afrontem sobretot amb molta il·lusió, que sempre és fonamental en la vida”.

Sarai Gascón anava de número 3 a la llista Tot per Terrassa (TxT) que va guanyar les eleccions a la cocapital del Vallès Occidental amb 11 regidors. La nedadora, per tant, formarà part del govern municipal encapçalat per Jordi Ballart. El PSC va ser la segona força més votada obtenint 7 regidors. El 2019 Jordi Ballart, ja amb TxT, va posar fi a 40 anys d’hegemonia socialista a l’alcaldia de la tercera ciutat de Catalunya. Anteriorment, Ballart havia estat alcalde pel PSC, però per discrepàncies amb el partit va decidir fundar TxT.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SARAI GASCON MORENO (@saraieta92)


Gascón afronta aquesta etapa “amb moltes ganes i molta il·lusió, al costat d’un gran equip. M’agraden els reptes i aquest és un d’important on m’entregaré al 120% per treballar de valent per la ciutat de Terrassa. Continuaré compaginant-ho amb la carrera esportiva, ja que el meu gran objectiu són els Jocs Paralímpics de París 2024. Amb organització, esforç i constància és possible compatibilitzar-ho tot, i precisament l’esport m’ha ensenyat moltes d’aquestes actituds i qualitats”.

Un altre exesportista que salta a la política és Sergi Grimau, exjugador del Lleida Bàsquet o el CB Girona, i actualment president d’Special Olympics. Grimau anava de número 5 a Lleida per Junts, que precisament va treure cinc regidors i va ser la quarta força més votada a la Paeria per darrere de PSC (9 regidors), PP (5) i ERC (5).