Iris Tió i Alisa Ozhogina, sisenes en duet tècnic a l’Europeu de natació artística

1 minut de lectura
Aquest dijous al matí s’ha disputat a Budapest la final del duet tècnic del Campionat d’Europa.

Estava previst que la prova se celebrés dilluns a la tarda, però degut a uns problemes amb els altaveus subaquàtics quan encara quedaven vuit parelles per sortir, es va posposar fins avui i la competició ha començat de zero un altre cop. Rússia s’ha emportat l’or, un fet gens sorprenent tenint en compte que lidera totes les proves del panorama internacional i que compta amb un palmarès de rècord. Svetlana Romashina i Svetlana Kolesnichenko han aconseguit una puntuació de 96.2904 gràcies a una coreografia basada en la cançó típica Kalinka.

La plata se l’han endut les ucraïneses Marta Fiedina i Anastasiya Savchuk, que han quedat molt per darrere de les russes, a quatre punts. El bronze ha estat la gran novetat del matí. Es preveia que el guanyés Bielorússia, però les bessones austríaques, Anna Maria i Eirini Alexandri han fet un molt bon exercici i finalment s’han endut la medalla, deixant Bielorrússia a les portes del podi.

L’actuació d’Holanda també ha sigut tota una sorpresa, ja que ha obtingut quatre punts més que a la preliminar i ha finalitzat cinquena, quan normalment la variació no és superior al mig punt. Durant aquest últim cicle olímpic, el país ha estat treballant amb Esther Jaumà com a seleccionadora i ha fet uns progressos molt notables. Aquest duet també està compost per dues germanes bessones, Bregje i Noortje de Brouwe.

Iris Tió, als Jocs de Tòquio

Espanya ha estat la gran perjudicada d’aquests canvis en la classificació. L’equip, que duia una coreografia basada en el beisbol, no ha pogut superar les seves rivals i s’ha acabat situant sisè.

La parella està formada per Iris Tió i Alisa Ozhogina, és molt jove i ha nedat com a duet, per primer cop, en aquest europeu. La seleccionadora espanyola, Mayuko Fujiki, ha confirmat que Tió i Ozhogina seran qui competeixin als Jocs de Tòquio en aquesta prova, en comptes de portar algú amb més experiència i fer el canvi generacional després, ja que l’objectiu és que arribin juntes a París 2024.