Els millors duets lliures de natació artística del món, formats per bessones

1 minut de lectura

L’equip espanyol de natació artística ha finalitzat una jornada més del Mundial amb una cinquena plaça en la final de duet lliure.

La catalana Iris Tió, que ahir va quedar sisena en solo lliure, i la sevillana Alina Ozhogina, han competit aquesta tarda i han obtingut la mateixa posició que en la fase preliminar, encara que han millorat el resultat anterior arribant a la franja dels 90 punts (90.6667).

La classificació final no ha canviat respecte l’eliminatòria ni en comparació al podi del duet tècnic, amb les nedadores xineses, Liuyi i Qianyi Wang, al capdavant (95.5667), seguit per les ucraïneses Maryna i Vladyslava Aleksiiva (94.1667) i amb Àustria completant el podi (92.800) gràcies al duo format per Anna-Maria i Eirini Alexandri.

No és que ens haguem deixat cognoms, sinó que tots els duets estan formats per bessones! És molt comú en la natació artística que n’hi hagi, sobretot en les proves de duet, i de fet, a la selecció austríaca hi ha trigèmines: l’Anna Maria i l’Eirini Alexandri competeixen juntes a la categoria de parelles i la Vasiliki ho fa al solo. Els Països Baixos també tenen un duet format per germanes, la Bregje i la Noortje de Brouwer, però en aquest torneig la segona no hi ha participat per una lesió.

Més enllà del podi de les bessones, la prova d’aquest dijous era molt interessant per a començar a perfilar què ens trobarem en aquest nou cicle olímpic, ja que cap de les medallistes del darrer mundial, el del 2019, han estat presents a Budapest. Les fins ara campiones, les russes Svetlana Romashina i Svetlana Kolesnischenko, estan vetades pel conflicte amb Ucraïna, mentre que les xineses, Huang Xuechen i Sun Wenyan, s’han retirat de l’elit. Per últim, Ucraïna ha presentat un duet nou, ja que Marta Fiedina ha decidit centrar-se en el solo i Anastasiya Savchuk s’està prenent un descans temporal.

Encara queden per disputar les dues proves del duet lliure mixt, – amb la participació dels catalans Pau Ribes i Emma García-, la final d’equip lliure, on de moment Espanya se situa quarta, i la final del highlight, on sí que té més aspiracions reals a endur-se una medalla.