La FINA (Federació Internacional de Natació) ha fet un pas més en l’avanç de la natació sincronitzada. A poc a poc, es va adaptant al que les nedadores i el públic demana. Fa uns dos anys, va incloure els nois a les competicions mundials, eliminant l’etiqueta d’esport exclusivament femení i fomentant alhora la pràctica de sincro en els nens. Tot i que no poden anar a Jocs Olímpics ni participar a proves que no siguin el duet mixt, cada cop més ens anem acostumant a veure homes fent aquest esport tan artístic.
A nivell català tenim el Pau Ribes, que ja és tot un referent en la natació sincronitzada masculina. Va començar al Club Natació Granollers, on tot eren noies, i després d’haver deixat aquest esport, el van trucar per pertànyer a la selecció espanyola i formar part del duet mixt. Ha participat al Mundial de Kazan 2015 i a l’Europeu de Londres 2016, on va aconseguir una medalla de bronze.
Neixen les World Series de Sincronitzada
Aquest any la FINA ha creat una nova sèrie de tornejos, les World Serie 2017. És un concepte força semblant al que existeix de natació, on arreu dels continents es van fent competicions internacionals durant la temporada, es troben cara a cara grans estrelles olímpiques i mundials, i futures promeses. Es preveu que comencin al març a París (França) i que els atletes vagin recorrent continents fins arribar a Tashkent (Uzbekistan). Les altres seus són: Taiyuan (22-24/04), Tòquio (28-30/04), Toronto (2-7/05), el Trofeu Infantas d’Espanya (encara s’ha de confirmar el lloc ,25-28/05), el Campionat nacional de Rússia (també s’ha de confirmar) i Nova York (22-24/06).
Així doncs, esperem que els nois hi puguin participar i que sigui una nova forma per preparar competicions, veure el panorama internacional, rotar nedadores i presentar les rutines abans de la gran cita, el Mundial de Budapest, que tindrà lloc entre el 14 i el 30 de juliol a la capital hongaresa.