Els homes podran competir en natació artística a París 2024

1 minut de lectura

El Comitè Olímpic Internacional permetrà la participació masculina en el concurs de natació artística per equips als Jocs de París 2024. Per primera vegada a la història homes podran participar juntament amb les seves companyes en les rutines d’aquesta disciplina.

La World Aquatics va informar dijous que fins a dos homes sobre un total de vuit competidors podran formar part dels conjunts. A partir de la cita olímpica a la capital francesa els homes podran formar part de l’equip, com ja passa als Mundials de la FINA des de 2015. Els països podran escollir si inclouen homes als equips, però poden no fer-ho.

La natació artística, anteriorment coneguda com a natació sincronitzada fins al 2017, ha estat als Jocs Olímpics des del 1984 i aquesta serà la primera vegada que els homes seran elegibles per a la disciplina. Inclou la competició de duets i equips. En el duet mixt a casa nostra el referent fins ara ha estat Pau Ribes, retirat recentment. El seu lloc al conjunt estatal l’ocupa ara el canari de 19 anys Fernando Díaz del Río. 

El president de la World Aquatics, Husain Al-Musallam, va declarar que “la inclusió dels homes en la natació artística és un gran mèrit per a tots aquells que han treballat durant molts anys per fer que això passés” i que “els esports aquàtics són universals i els homes han demostrat ser excel·lents nedadors artístics”.

Imatge de portada: fina.org