Els secrets nutricionals de Tòfol Castanyer

1 minut de lectura

L’alimentació és un element clau per als esportistes que rendeixen a un alt nivell a qualsevol prova esportiva. En algunes disciplines en què la resistència i l’exercici continuat són norma de la casa encara és més determinant. És el cas de les curses de muntanya i les proves d’ultradistància en general. Com s’ho fan aquells que es poden passar més de 24 hores seguides corrent a un ritme elevat i amb desnivells acumulats d’uns quants milers de metres?

El cuiner Marc Martínez és una peça clau per a Castanyer

Per descobrir-ho ens fixem en el cas de Tòfol Castanyer, el corredor de Sóller que compta amb un ampli palmarès en triomfs i llocs d’honor a bona part de les curses a peu d’ultradistància més importants del món. El mallorquí compta, des de fa pocs anys, amb un cuiner particular que li dóna un cop de mà a l’hora de preparar barretes, gels o batuts naturals. És en Marc Martínez, el responsable del restaurant de Fornalutx “Sa cuina d’en Marc”, amb qui té una relació d’amistat que ja fa temps que dura.

Fa 3 anys, quan l’equip Salomon va venir a Mallorca a fer l’Advanced Week, en Marc li va proposar en en Tòfol que tant ell com en Kilian Jornet provessin una nutella de garrova que havia preparat, una oferta irresistible per als dos atletes. Va ser a partir d’aquell tast que Tòfol Castanyer va començar a demanar coses al seu amic cuiner. De mica en mica la relació entre els dos s’ha anat enfortint i aquest any els vincles han estat més forts que mai. A principis de setembre en Marc fins i tot va anar a l’Ultra Trail del Mont Blanc per ajudar a Castanyer en tot allò que fes falta, acompanyat d’un maletí que era una cuina mòbil.

El repte de la Western

L’any que ve Tòfol Castanyer té previst córrer la Western, una prova de 100 milles a Califòrnia i necessitarà tornar a disposar d’aliments especials, diferents dels que ja va utilitzar a la cursa alpina. Esports Notícies IB3 s’ha endinsat en la relació entre cuiner i esportista amb un reportatge que descobreix els secrets nutricionals del mallorquí: