Pau Capell correrà 255 quilòmetres a la Lapònia per alertar del desgel a l’Àrtic

1 minut de lectura
Després de tancar un 2018 ple d’èxits com a campió del món de l’Ultra Trail World Tour, Pau Capell prepara la nova temporada amb un repte molt especial que afrontarà a principis de març. Un projecte de compromís social i medi ambiental que durà a terme en plena temporada de curses de muntanya.

L’1 de març de 2019 Pau Capell viatjarà fins a la Lapònia noruega, a Alta, per començar una aventura de 255 quilòmetres a peu en quatre etapes que és l’eix central de “Save the Arctic”. Una iniciativa que Pau Capell du a terme amb l’objectiu de sacsejar consciències:

Ho tenia en ment des de fa un parell d’anys però fins ara no havia pogut enfocar bé la idea per les curses. Davant el canvi climàtic i el desgel al Pol Nord vull replicar el moviment que han de fer els ossos polars davant el desgel per salvar la seva vida. Volem denunciar una situació que genera patiment als animals i al planeta“.

L’agència especialitzada en assegurances esportives SegurArtic patrocina una expedició que comptarà amb cinc membres més a part de Capell. Entre ells, dos persones de suport responsables de la seguretat davant la possible aparició d’animals durant el recorregut, especialment en les aturades nocturnes que facin lluny de les zones poblades. L’element més crític del projecte, però, és el fred:

“Ens surten més de 60 quilòmetres cada dia per gel i neu. Farem servir vambes de córrer i raquetes si són necessàries per superar algun tram. Correm per la Lapònia, a 30 sota zero, i és una incògnita saber com reaccionaré a nivell muscular. Entreno sovint a Andorra, però la diferència de temperatura entre un lloc i l’altre és abismal. Intentaré fer algun entrenament corrent a la neu aquest hivern, però no gaires perquè les curses comencen al febrer i són l’objectiu principal de la temporada”.

La TransGrancanaria, primer gran repte de 2019

El camí cap al Cap Nord no presenta grans desnivells i replica el recorregut que han de seguir els ossos polars davant l’augment de temperatures a la Lapònia. Un repte diferent en la trajectòria d’un esportista que el 2019 té el repte de revalidar el triomf a l’Ultra Trail World Tour i que es marca un primer objectiu de pes pocs dies abans d’agafar el vol cap a Noruega:

“El primer repte de la temporada és la Transgrancanaria. Porto dos anys seguits guanyant allà i si triomfo de nou seria el primer atleta en vèncer tres cops seguits una cursa d’Ultra Trail. Aconseguir-ho és una fita que m’excita bastant, de manera que al meu calendari em reservo el 22 de febrer amb un puntet vermell. Vull el triplet”
Fotografia de portada: Josep Maria Montaner