Notes altíssimes al Mont Blanc

1 minut de lectura
La Ultra Trail del Mont Blanc ha tancat una nova edició d’èxit amb milers de persones de públic a Chamonix i en altres poblacions alpines, dorsals esgotats com ja és tradicional i un seguiment en directe cada cop més potent i exhaustiu. La prova reina de les curses de muntanya ha tornat a ser el focus d’atenció d’aquest esport en la darrera setmana d’agost i és hora de fer balanç de l’actuació dels esportistes catalans, que s’enduen un cúmul de notes altíssimes.
Matrícula d’Honor – Pau Capell

UTMB (170 km i 10.000 metres de desnivell positiu)

L’espectacular exhibició de Pau Capell liderant la cursa en solitari des del principi i fins al final passarà a la història com una de les grans actuacions viscudes a l’UTMB. El català es consolida definitivament com el millor corredor del món de la llarga distància i posa la cirereta al pastís en un any immillorable.

Bé- Manu Vilaseca, Sabrina Solana i Tòfol Castanyer

TDS (145 km i 9.100 metres de desnivell positiu)

L’augment de quilometratge i la nòmina de favorits complicaven les opcions dels corredors catalans. Malgrat ser protagonistes durant la prova, grans noms com Pere Aurell, Jordi Gamito o Ernest Ausiró van haver d’abandonar. Al final, brillant resultat de Manu Vilaseca i Sabrina Solana en la cursa femenina i Top 10 molt sofert de Tòfol Castanyer a la masculina.

Matrícula d’Honor – Ragna Debats

CCC (101 km i 6.100 metres de desnivell positiu)

Una altra cursa triomfal per als corredors catalans. Ragna Debats ha brillat completant una cursa impressionant i ha aconseguit un altre gran triomf en el seu nodrit palmarès.

Bé – Ivan Camps

El berguedà Ivan Camps va rondar les places de podi fins al final en una altra destacada actuació del corredor a l’UTMB.

Excel·lent – Andreu Simon

OCC (55 km i 3.500 metres de desnivell positiu)

Un dels moments més emotius de la setmana el vam viure amb l’arribada d’Andreu Simon a Chamonix. El corredor vicentí va esclatar en llàgrimes d’alegria després de ser segon en una batalla duríssima en una cursa en què Sheila Avilés es va retirar i Anna Comet i Eugeni Gil també es van enfilar al top 5.

Bé – Pau Zamora

MCC (40 km i 2.300 metres de desnivell positiu)

La cursa inaugural d’enguany es va disputar el dilluns i va comptar amb un català al podi de Chamonix. Pau Zamora va acabar la prova en tercer lloc.