Marcel Hirscher es retira: Foto: Wikimedia

Passi-ho bé i moltes gràcies

2 minuts de lectura
Ve d’una cançó de la Trinca que ja forma part de l’imaginari compartit. “Passi-ho bé, passi-ho bé, passi-ho bé i moltes gràcies….” es repeteix. I la cançó sembla la més adient a excepció del “fins l’any que ve” amb el que remata. L’any que ve, que és la temporada que comença no serà com les anteriors. No. A qui diem adéu i donem les gràcies no tornarà.

Té 30 anys, ve de guanyar la seva vuitena Copa del Món d’esquí alpí consecutiva i de proclamar-se campió del món per setena vegada en la seva carrera. Fa anys que Marcel Hirscher domina com vol les disciplines tècniques del seu esport i sembla que ja li està bé amb el seu inacabable palmarès, fora de l’abast de la reixa de mortals. Avui, dimecres, el món de l’esquí sabrà que l’esquiador alpí amb millor palmarès de la història anuncia la seva retirada de l’alta competició.

Hirscher fa balanç aquest dimecres a Salzburg de la seva trajectòria esportiva i oficialitza en directe i en horari de màxima audiència una decisió ja avançada pels mitjans de comunciació austríacs en els últims dies.

La importància de Hirscher al seu país és tan gran que la seva convocatòria ha obligat a retardar un debat entre els candidats a les eleccions legislatives d’Àustria d’aquest mes de setembre. Poca conya!

Unes dades irrefutables

Hirscher, sens dubte, té el millor palmarès de la història de l’esquí alpí i serà molt difícil que en els pròxims anys algun esportista sigui capaç d’igualar les seves gestes en les pistes. Potser veiem un domini semblant al seu per part de Mikaela Shiffrin en categoria femenina, però no sembla que a curt termini hi hagi cap home que estigui preparat per a exercir un domini imponent com el de l’austríac.

Impressionant i imbatible

Bicampió olímpic i guanyador de 67 proves de la copa del món, Hirscher s’acomiada sense superar la marca del llegendari suec Ingemar Stenmark, que va aconseguir 86 victòries en el circuit. Amb els grans esdeveniments del futur massa lluny en el calendari (els mundials es disputen en 2021 i els Jocs en 2022), Hirscher confirmarà el que era un secret a veus després d’expressar el seu cansament per la competició la passada primavera.

Una carrera de llegenda, una voracitat sense límits en les pistes de tot el món i un talent increïble per a la pràctica de l’eslàlom. Se’n va el millor. El curs 2019/2020, sens dubte, serà el més obert de l’última dècada. I tocarà refer l’escalafó. I és que “au vinga, vinga, vinga, que arriba la Trinca…”.