Magdalena Socias recorre amb èxit la Serra de Tramuntana amb el Repte Metàstasi

1 minut de lectura
Fa dos anys Magdalena Socias va rebre un diagnòstic funest: tenia un colangiocarcinoma avançat amb un pronòstic de vida de 14 mesos.

La metgessa mallorquina havia començat a córrer amb 50 anys i després de rebre el diagnòstic va decidir participant en curses de muntanya fins que una metàstasi al maluc la va obligar a aturar-se. La quimioteràpia que va rebre no va ser efectiva perquè hi va haver progressió de les metàstasis òssies i actualment forma part d’un assaig clínic de l’hospital Vall d’Hebron barceloní: “Crec en la investigació, sempre l’he considerat primordial per avançar. És la millor inversió tant per als malalts de càncer, com per les seves famílies, com per a la societat en general“.

Convençuda que calia donar visibilitat a la lluita contra la metàstasi, aquest mes d’abril ha protagonitzat un gran repte esportiu per recaptar fons per a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. Aquest organisme pretén recaptar 5 milions d’euros durant els propers quatre anys per impulsar la recerca sobre la metàstasi i d’aquí n’ha sortit la iniciativa #RepteMetàstasi que tothom es pot fer seu per ajudar a fer avançar la investigació. Magdalena Socias va decidir fer-ho a través de l’esport i la muntanya i a principis d’abril va anunciar el seu repte: travessar caminant la serra de Tramuntana, des d’Andratx fins a Pollença, els dies de Setmana Santa.

La iniciativa ràpidament va comptar amb el suport d’amics, familiars i d’altres corredors de muntanya que han decidit acompanyar-la i fer camí amb ella malgrat que la pluja i el vent no han ajudat a aplanar, precisament, un camí ja exigent en si mateix. Del 18 al 22 d’abril Magdalena Socias ha completat cinc etapes a peu consecutives per la seva serra més estimada i ha comptat amb una gran rebuda a Pollença en finalitzar el repte.

La llarga travessia, és clar, ha anat acompanyada de l’impacte social i mediàtic que perseguia i la caminada s’ha convertit en un pol d’atracció cap a la campanya #RepteMetàstasi. Quan falten dos dies perquè finalitzi la recollida de fons per a l’Institut de Rercerca Biomèdica de Barcelona, el projecte de Socias ja ha recollit més de 18.500 euros. Una iniciativa que vincula esport i investigació i en què la determinació d’una persona per mantenir ben viva la seva passió per la muntanya donarà un cop de mà a la maltractada recerca científica del nostre país.

Voleu col·laborar amb la campanya? Podeu fer les vostres donacions en el següent enllaç