Magdalena Socias recorre amb èxit la Serra de Tramuntana amb el Repte Metàstasi La metgessa camina 110 quilòmetres en cinc dies en un projecte en favor de la recerca científica

Fa dos anys Magdalena Socias va rebre un diagnòstic funest: tenia un colangiocarcinoma avançat amb un pronòstic de vida de 14 mesos.

La metgessa mallorquina havia començat a córrer amb 50 anys i després de rebre el diagnòstic va decidir participant en curses de muntanya fins que una metàstasi al maluc la va obligar a aturar-se. La quimioteràpia que va rebre no va ser efectiva perquè hi va haver progressió de les metàstasis òssies i actualment forma part d’un assaig clínic de l’hospital Vall d’Hebron barceloní: “Crec en la investigació, sempre l’he considerat primordial per avançar. És la millor inversió tant per als malalts de càncer, com per les seves famílies, com per a la societat en general“.

Convençuda que calia donar visibilitat a la lluita contra la metàstasi, aquest mes d’abril ha protagonitzat un gran repte esportiu per recaptar fons per a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. Aquest organisme pretén recaptar 5 milions d’euros durant els propers quatre anys per impulsar la recerca sobre la metàstasi i d’aquí n’ha sortit la iniciativa #RepteMetàstasi que tothom es pot fer seu per ajudar a fer avançar la investigació. Magdalena Socias va decidir fer-ho a través de l’esport i la muntanya i a principis d’abril va anunciar el seu repte: travessar caminant la serra de Tramuntana, des d’Andratx fins a Pollença, els dies de Setmana Santa.

La iniciativa ràpidament va comptar amb el suport d’amics, familiars i d’altres corredors de muntanya que han decidit acompanyar-la i fer camí amb ella malgrat que la pluja i el vent no han ajudat a aplanar, precisament, un camí ja exigent en si mateix. Del 18 al 22 d’abril Magdalena Socias ha completat cinc etapes a peu consecutives per la seva serra més estimada i ha comptat amb una gran rebuda a Pollença en finalitzar el repte.

La llarga travessia, és clar, ha anat acompanyada de l’impacte social i mediàtic que perseguia i la caminada s’ha convertit en un pol d’atracció cap a la campanya #RepteMetàstasi. Quan falten dos dies perquè finalitzi la recollida de fons per a l’Institut de Rercerca Biomèdica de Barcelona, el projecte de Socias ja ha recollit més de 18.500 euros. Una iniciativa que vincula esport i investigació i en què la determinació d’una persona per mantenir ben viva la seva passió per la muntanya donarà un cop de mà a la maltractada recerca científica del nostre país.

Voleu col·laborar amb la campanya? Podeu fer les vostres donacions en el següent enllaç