Córrer des de casa per plantar cara al coronavirus

1 minut de lectura
Aquest dissabte 28 de març centenars de cases seran l’escenari d’un dels reptes esportius més singulars i interessants que estem vivint durant el confinament.

El periodista i corredor Albert Jorquera, juntament amb tres estrelles de talla mundial de les curses de muntanya (Kilian Jornet, Pau Capell i Tòfol Castanyer) han impulsat un projecte de cursa virtual que cadascú celebrarà de forma simultània des de casa seva. L’objectiu d’aquest repte és agrupar el màxim de persones possibles fent esport a casa i unir el fet de córrer amb la causa #JoEmCorono, un projecte de metges i investigadors per dur a terme un assaig clínic pioner per definir quins fàrmacs serviran per tractar de manera immediata a les persones contagiades per coronavirus, prevenir la propagació del virus i buscar una vacuna. L’equip està format per professionals del prestigi de Bonaventura Clotet, Oriol Mitjà o Núria Izquierdo.

Capell, Jornet i Castanyer optaran aquest dissabte per fer una marató sense sortir de casa i conviden a tothom a sumar-se al repte fent la distància que vulguin sempre i quan facin una donació econòmica prèvia a la campanya #JoEmCorono. Tots els inscrits es podran descarregar un dorsal conforme estan participant de la cursa mentre s’imaginen que comparteixen trajecte a l’aire lliure i en plena muntanya al costat d’aquests tres referents de l’esport del nostre país.

Si voleu participar al repte, aneu per feina, que el termini per disposar de dorsal s’acaba ràpid. Trobareu tota la informació en aquest enllaç.
La iniciativa ràpidament ha agafat embranzida i ja ha superat la xifra de 1.500 inscrits. Entre ells, altres grans noms de les curses de muntanya del nostre país com el de Sheila Avilés, que correrà 15 quilòmetres, Jordi Gamito, que també replicarà la distància d’una marató així com Anna Comet, Gisela Carrión o Pau Bartoló. També hi participaran altres estrelles d’aquesta disciplina d’arreu de l’estat espanyol (des d’Azara Garcia de los Salmones a Pablo Villalobos) i la vallenca Marta Galimany, que ha optat pels 21 quilòmetres atès que aquest cap de setmana s’havia de disputar el mundial de mitja marató.
Des de La Fosbury aplaudim la iniciativa i animem a tothom a córrer el dissabte a casa i a fer el donatiu fins i tot en aquells casos que es quedin fora de dorsal per arribar al repte fora de termini. L’important, aquí sí, és participar.