El màdel, un esport amb gran futur

2 minuts de lectura
La dificultat per trobar trinquets on practicar la pilota valenciana i les ganes d’adaptar-se a la realitat han portat al naixement d’aquesta nova modalitat.
Article sobre el màdel publicat originalment el maig de 2015 a la Revista Fosbury

Que és el Màdel?

El Màdel és el nou esport que ha sorgit davant l’evolució de la pilota a mà i la necessitat d’adaptar-se a la societat actual i les instal·lacions disponibles per tot arreu. És la fusió perfecta entre dos esports: la pilota valenciana, més concretament la modalitat de Galotxetes, i el Pàdel.

L’afició a aquest nou esport, que en un futur molt pròxim espera registrar-se com una nova modalitat de pilota, està creixent amb força gràcies a la bona acollida rebuda entre els aficionats a la pilota i nous aficionats d’arreu de les comarques valencianes.

Com es juga al Màdel?

En el Màdel, es pot jugar per parelles o individual i es desenvolupa en una pista estàndard de pàdel. La pilota utilitzada és la pilota de Màdel, pilota dissenyada específicament, adaptada per al joc, molla i amb un bot reduït, similar a la pilota de badana.

L’objectiu del joc és colpejar la pilota amb la mà per fer-la passar per damunt de la xarxa, de manera que l’adversari no la puga tornar, i el reglament és molt similar al mateix Pàdel però amb algun tret exclusiu.

Per què el Màdel és tan valuós com a esport?

Els aficionats s’enganxen ràpidament gràcies a les seues característiques que el converteixen en un esport molt divertit i fàcil de practicar.

  • És un esport molt complet físicament, ja que fomenta totes les qualitats físiques, treballant tant el tren superior com l’inferior i exercitant tant la part dreta com l’esquerra, ja que els diferents colps es realitzen amb les dues mans.
  • El seu component lúdic,fa que tots aquells que s’inicien en ell, el vegen més que un esport, una activitat recreativa.
  • Té un nivell de socialització molt alt, basat en el tracte directe, l’honestedat i el respecte a l’adversari. Valors que es fomenten gràcies a característiques exclusives del joc i de les seues instal·lacions.
  • No es necessari cap instrument per a jugar, simplement amb una pilota i gent disposada a jugar ja tenim partida de Màdel. El plaer al sentir i dominar la pilota al colpejar-la en les pròpies mans fan que tot aquell que el practique es quede enganxat.
  • A més a més compta amb tot el seu lèxic en valencià. Per tant és una eina més per apropar-se a la nostra llengua.

Totes aquestes característiques fan que el Màdel siga un esport únic i molt valuós per al seu aprenentatge.

A què esperes per practicar-lo?

Pots trobar tota la informació en www.madelpilota.com