La Mina és olímpica!

Aquest diumenge el Club de Lluita Olímpica La Mina ha complert un dels somnis que ha perseguit de forma constant des de la seva fundació el 2000: classificar un dels seus esportistes per als Jocs. El club, que té com a objectiu central contribuir a la transformació social del barri La Mina de Sant Adrià de Besòs a partir de la transmissió de valors educatius en l’esport, ha vibrat amb l’èxit del lluitador Taimuraz Friev Naskidaeva en terres turques.

Friev ha brillat al preolímpic mundial d’Istanbul de lluita lliure en la seva categoria (-74kg) i ha aconseguit una de les darreres dues places olímpiques en joc després d’accedir a la final en superar el polonès Brzozowski en el combat decisiu de semifinals per 8 a 3 i d’haver vençut en rondes prèvies a l’iraquià Al Obaidi, a l’armeni Grygorian i a l’uruguaià Palacio.

Taimuraz Friev ja s’havia quedat a les portes de la classificació a l’europeu de mitjans del mes d’abril, però una inoportuna derrota a semifinals contra el representant de Geòrgia l’obligava a sorprendre els favorits a Istanbul.

El lluitador de 29 anys nascut al territori rus d’Ossètia (compta amb la nacionalitat espanyola des del 28 de desembre de 2012) és un dels puntals de la lluita catalana tot i tenir-hi una vinculació petita, ja que s’entrena habitualment al seu país d’origen. En els darrers anys ha competit al costat d’altres esportistes de primer nivell com Óscar Parra, múltiple campió de lluita estatal, que no ha pogut classificar-se per als Jocs de Rio. De fet, Taimuraz Friev serà l’únic representant de l’estat als Jocs de Rio en la lluita i mirarà de sorprendre els favorits per lluitar per les medalles, un objectiu que ja ha assolit en grans competicions internacionals com el mundial júnior quan encara defensava els colors de Rússia.

Friev, que havia competit en la categoria -86kg en el darrer mundial de 2015, ha aconseguit una fita que ajudarà a reforçar el programa esportiu del Club de Lluita Olímpica La Mina i de la Federació Catalana de Lluita, que també té la seu a Sant Adrià de Besòs. L’esport com a motor de transformació del barri va ser el motiu d’un 30 minuts emès per TV3 el 2012 en què es donava a conèixer el Club de Lluita Olímpica La Mina així com el club de Gimnàstica encapçalat pel triple medallista olímpic Gervasi Deferr.

L’èxit de Friev arriba la mateixa setmana en què la Generalitat de Catalunya ha reobert la porta a reprendre l’enderroc de l’edifici Venus, l’epicentre del Pla de Transformació de La Mina aplaçat de forma reiterada en els darrers anys. Un pla de transformació urbanística que tal i com han denunciat els representants veïnals i membres del teixit associatiu del barri no ha anat acompanyat de la transformació social necessària. De fet, fa poques setmanes alertaven que el barri no havia estat mai tan degradat com ara. La tasca del Club de Lluita Olímpica La Mina, més enllà de la classificació olímpica, és més indispensable que mai.

La Fosbury ens cooperativitzem.

Fes-te sòcia!