Margarita Mamun i Ganna Rizatdinova brillen a Brno i Corbeil-Essenes

1 minut de lectura

Aquest cap de setmana la rítmica ha estat arreu d’Europa. S’han dut a terme dues competicions a nivell internacional, el torneig de Brno (República Txeca), i el de Corbeil-Essenes (França).

A Brno la gran estrella ha sigut Margarita Mamun, que ha pogut aconseguir sense gaires dificultats l’or a l’All-Around i a les quatre finals per aparells. L’altra gimnasta russa que ha estat en totes les finals és Dina Averina, tot i que finalment només ha aconseguit una plata a cèrcol i a cinta i el bronze a la classificació general. La seva bessona Arina ha quedat cinquena després de tenir força errades al llarg de la competició.

Melitina Staniouta, Victoria Veinberg Filanovsky i Salomé Pazhava han completat els diversos podis de les finals. D’una banda, Staniouta ha fet una bona actuació i ha guanyat dos plates a pilota i masses, un bronze a cèrcol i el segon lloc a la classificació general. D’altra banda, Filanovsky ha finalitzat amb dos bronzes i un quart lloc a l’All-Around; està millorant molt durant aquesta temporada mentre es prepara per fer un bon paper al Campionat d’Europa, que serà a casa seva (Holon, Israel).

Per últim, després d’una lesió ha tornat la georgiana Salomé Pazhava, i ho ha fet amb molta força. Ha competit bastant bé i ha continuat demostrant el seu estil propi.

Les altres gimnastes que conformen els vuits primers llocs de la classificació general són Nicol Ruprecht i Victoriya Mazur. La primera presenta uns exercicis molt ben coreografiats i adaptats a la música i en general competeix de forma regular. Mazur, en canvi, tot i ser una gran gimnasta amb molt de potencial, sol fallar a cada competició.

Paral·lelament a aquest torneig s’ha dut a terme la Tart Cup, per a esportistes de categoria júnior. Les tres millor classificades en la prova individual han estat Yuliya Isachanka, Anastasia Salos i Ksenya Osokin, mentre que Bielorússia ha liderat la competició de conjunts, per damunt de Rússia i Israel.

A França, el Torneig Corbeil-Essenes

França ha acollit el torneig Corbeil-Essenes, on l’ucraïnesa Ganna Rizatdinova s’ha proclamat guanyadora de les quatre finals i la classificació general, també sense gaires problemes. La seva principal rival ha estat la segona classificada, Marina Durunda plata a totes les proves, mentre que Elena Bolotina ha aconseguit els bronzes. Durunda i Rizatdinova eren les gimnastes de més nivell de la competició.  Polina Berezina representava l’equip espanyol, ha accedit a la final de masses, cinta i pilota, on ha obtingut molt bones qualificacions i en general ha fet una bona actuació.

https://www.youtube.com/watch?v=hWqXCD7ZbYY