Barcelona 01/01/2019. Primer Bany de l'Any del Club Natació Barceloneta. Foto: MIGUEL LÓPEZ MALLACH

L’esport que fa el canvi d’any

1 minut de lectura
Estrenem un nou any i ho fem de la millor manera possible: practicant esport.

La celebració del Cap d’Any sempre té alguns elements clàssics que convé no perdre de vista en qualsevol celebració. Als 12 raïms, a les campanades, als cotillons i tota la pesca, moltíssima gent hi afegeix un ingredient imprescindible per acomiadar els darrers 12 mesos i donar la benvinguda a un nou any: l’esport és ben viu en ple canvi d’any.

D’aquesta manera, en els darrers anys han proliferat les curses de Sant Silvestre i, sobretot, les curses dels nassos, que apleguen a milers de corredors el dia 31 de desembre disposats a gastar les darreres energies de l’any. El dia següent alguns d’ells repeteixen experiència esportiva però en un entorn ben diferent: la platja, on centenars de valents es llancen a l’aigua en una tradició que cada any guanya adeptes gràcies a l’organització de l’Atlètic Barceloneta i que dona continuïtat a la Copa Nadal del 25 de desembre.

L’esport és protagonista i el fotògraf Miguel López Mallach ho recull amb un tastet d’imatges de les dues cites barcelonines més populars del canvi d’any. Tres fotografies per banda que reflecteixen perfectament que l’esport popular també és pura diversió als voltants de cap d’any. Com

Cursa dels Nassos

El primer bany de l’any