L’esport adaptat també tindrà una finestra a EsportPlus.TV

2 minuts de lectura
L’esport català continua guanyant visibilitat gràcies a l’aposta de la UFEC.

El passat mes d’agost el canal Esport+ va fer la seva estrena amb les primeres proves de retransmissions en directe. Competicions com el Campionat de Catalunya d’Escalada en bloc o el Campionat de Catalunya absolut de tennis van donar el tret de sortida a un projecte que ràpidament ha agafat ritme i que ja ha emès prop de 120 esdeveniments esportius en tot just sis setmanes de vida, amb més de 120.000 visualitzacions acumulades. Tot i que de moment aquestes emissions es poden veure a Youtube, és previst que aquest mes d’octubre aquesta OTT es traslladi a la plataforma web esportplus.tv, on tothom es podrà inscriure per gaudir de forma gratuïta tot el contingut durant la tardor.

En aquestes primeres setmanes de proves ha quedat clar que el projecte de digitalització per instal·lar dispositius d’intel·ligència artificial a centenars d’instal·lacions esportives d’arreu del país funciona perfectament. Les càmeres (l’objectiu és instal·lar-ne 1.300) permeten seguir de forma autònoma i automàtica les competicions de desenes d’esports diferents i, en conseqüència, facilita el seguiment des de qualsevol dispositiu mòbil de partits de tota mena que fins ara només es podien presenciar des del recinte esportiu. De fet, les emissions en proves ja han ofert competicions de beisbol, futbol, rugby, hoquei herba, handbol, bàsquet, petanca, dards i fins i tot un duatló.

L’objectiu del projecte de la Fundació de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya anunciat el passat mes de març és promoure, promocionar i projectar l’esport català, i per aquest motiu cada cop hi ha més federacions i esports interessats en comptar amb aquesta tecnologia per poder tenir una finestra oberta a qualsevol indret del món. Més d’una vintena de federacions ja s’han sumat al projecte, que vol comptar amb un milió i mig d’usuaris al llarg dels primers cinc anys de vida.

L’esport adaptat guanya projecció

En les properes setmanes l’esport adaptat i inclusiu també se sumarà a la plataforma amb la posada en marxa de deu càmeres de reproducció automàtica més en deu centres esportius diferents per tal de seguir l’activitat competitiva de les federacions esportives que tenen disciplines on participen esportistes amb discapacitat. En aquest cas concret és un acord entre la Fundació UFEC i la Fundació “la Caixa” la que permet tirar endavant el projecte específic per donar visibilitat i projecció a l’esport adaptat català amb la transmissió en directe de competicions d’esport adaptat, tant amateur com base, a EsportPlus.TV.

L’acord, doncs, ha de permetre a l’esport adaptat fer un nou salt endavant en la seva projecció mediàtica i esdevenir una activitat de referència i realista per a qualsevol persona amb discapacitat que tingui interès en la pràctica esportiva.

Un cop conclogui el període d’emissió en proves, el cost de subscripció a l’OTT EsportPlus.TV serà de 29€/any per als esportistes i les persones que tinguin una llicència federativa amb alguna de les federacions esportives catalanes i de 59€/any per a la resta de persones, encara que també es podrà fer un pagament únic de 6€ si es vol accedir a la transmissió d’un únic partit.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!