Les notes del cap de setmana esportiu

3 minuts de lectura

Com cada dilluns fem un cop d’ull a les actuacions esportives més destacades d’un cap de setmana esportiu amb protagonisme femení. Matrícula d’honor per Maria Vicente i Jaël Bestué, or i plata als Mundials juvenils d’atletisme; i actuacions molt destacades de Garbiñe Muguruza, Ona Carbonell i Cristina Lara.

Maria Vicente i Jaël Bestué

Espectacular actuació de les nostres representants al Mundial sub-18 d’atletisme disputat a Nairobi, amb dues medalles realment brillants d’unes atletes amb un futur més que prometedor.

Vicente_Bestue

La Maria Vicente (ISS L’Hospitalet) es va proclamar dissabte campiona del món juvenil d’heptatló amb un registre de 5.612 punts, superant en més de 100 punts el seu propi rècord estatal de la categoria. Repassem les seves marques: 13.74 als 100m tanques, 12,79m en llançament de pes, 1,73m en salt d’alçada, 24.00 als 200 metres, 6,05 m en salt de llargada (rècord de Catalunya juvenil), 30,90m en javelina i 2:33.22 als 800 metres.

El triomf no el va assegurar fins la darrera prova, en la qual va acabar amb un esprint realment espectacular que podem veure al vídeo inferior:

L’endemà va ser el torn de la velocista Jaël Bestué, que va ser segona en la prova dels 200 metres llisos. La velocista del Muntanyenc Sant Cugat va aconseguir aquest segon èxit amb una marca de 23.61, que representa un nou rècord d’Espanya juvenil de la distància i que rebaixa en 10 centèsimes el seu anterior registre.

Garbiñe Muguruza

La tennista del CT Barcino torna a somriure i amb raó. Després d’un temps massa pressionada pels resultats arribava a Londres sense pressió i en marxa amb el seu segon Gran Slam sota el braç. Si el 2015 havia caigut a la final de Wimbledon contra Serena Williams, aquest cop va aconseguir superar a la seva germana Venus en un partit amb un set igualat i un segon de “festival Muguruza” (7-5 i 6-0). D’aquesta manera la jugadora formada a la capital catalana dóna una nova empenta a la seva trajectòria brillant, però que no veia un títol des de l’èxit aconseguit a Roland Garros el 2016.

23a2ea08f41fc5dadbd77a14646e17ac4aedbe7c

Recordem el perfil que li feia en Jordi Feu camí de Rio.

Ona Carbonell

La gran estrella de la nostra sincronitzada va tornar a brillar un cop més en un Mundial, en aquest cas a Budapest. Amb una puntuació de 93.6534, només la russa Kolesnichenko amb 95.2036 punts va poder superar Ona Carbonell en la prova del solo tècnic.

onacarbonell_plata

Carbonell també va competir en el duet tècnic al costat de la també catalana Paula Ramírez, que debutava en aquest mundial com a parella de Carbonell, acabant en cinquena plaça.

Cristina Lara

La velocista del FC Barcelona va pujar al graó més alt del podi a l’europeu sub-23 en la prova dels relleus 4×100, i d’aquesta manera tanca la seva etapa promesa amb una medalla continental. L’equip estatal va aconseguir aquest títol europeu superant el rècord estatal sub23 a les semifinals (44.42), però posteriorment destrossar-lo a la final amb un extraordinari 43.96.

or_sub23

Cal destacar que aquest or va tenir encara millor regust ja que el van aconseguir gràcies a una espectacular remuntada a la recta final protagonitzada precisament per la catalana Cristina Lara.

Laia Raventós, Ainhoa López, Maria Martiáñez i Iho López

Ja vam parlar que l’estiu és època repleta de campionats de base al món del bàsquet, i segueixen arribant èxits. Aquest cap de setmana la selecció estatal sub-20 s’ha proclamat campiona d’Europa a Portugal amb destacada presència del nostre bàsquet. També cal destacar la presència de quatre jugadores més (Maite Cazorla, Clara Ché, Paula Ginzo, Ángela Salvadores) formades al Segle XXI.

DE7X7vGXYAApK6y

Joan Munar

L’atleta balear va aconseguir guanyar la medalla de bronze als 100 metres del mundial d’atletisme paralímpic que s’està disputant a Londres amb un gran crono de 11.02 en la categoria T12 (discapacitat visual).