Quin és el millor moment dels Jocs Barcelona ’92?

2 minuts de lectura

OPENING CEREMONY GIANT FLAG

Ja sabeu que a la Fosbury som molt de rememorar moments i des de la primera revista mantenim la secció “El Moment” en el qual repassem alguns dels instants que han marcat la història de l’esport.

En el darrer número de la nostra revista en paper (a la Fosbury #26) precisament en vam recollir un dels Jocs de Barcelona. Nosaltres vam escollir l‘or del marcador Daniel Plaza acompanyat per la decepció de Valentí Massana que es va quedar sense la plata just abans d’entrar a l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Un instant de somriures i llàgrimes molt recordat per tothom que estava seguint amb passió aquella prova dels 20 quilòmetres marxa.

Però quin és el millor moment dels Jocs de Barcelona ’92? Això és el que s’han preguntat des de l’Institut d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i han volgut que la sigui la gent qui l’esculli a través d’unes enquestes al seu compte de twitter @BCN_esports.

Millor-Moment-Jocs17-23juliol-1024x576

Com podeu veure a la imatge, aquesta enquesta s’ha estructurat de manera divertida com si fos una competició esportiva. Una competició que acabarà el pròxim dilluns dia 24 de juliol, just el dia abans de l’inici dels jocs fa 25 anys. Serà precisament el 25 de juliol quan s’anunciarà quin és el millor moments dels Jocs de Barcelona ’92. Cal dir que la selecció de tots els 16 moments que entraven a competició es va fer tenint en compte quatre moments institucionals, quatre moments esportius, quatre moments paralímpics i altres quatre moments icònics.

Els quatre moments “semifinalistes”

Hola!

En la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics, la ciutat va rebre al món sota el crit de: “Hola, hola, hola!”, un moment espectacular i inoblidable per a tothom.

Antonio Rebollo encén el peveter amb la fletxa

Rebollo, atleta paralímpic, va llançar la fletxa amb flames a la punta directa al peveter de l’Estadi, que es va encendre davant la cridòria del públic i l’admiració del món mundial.

Amics per sempre

Aquesta cançó simbolitza l’ambient del Jocs de Barcelona 92. La van cantar Josep Carreras i Sarah Brightman, i posteriorment, Los Manolos en van fer una versió de rumba catalana que la van interpretar en la Cerimònia de Clausura dels Jocs Paralímpics.

Samaranch: “A la ville de… Barcelona”.

L’1 d’octubre de 1986, Samaranch va pronunciar aquestes mítiques paraules que feien oficial Barcelona com a seu dels Jocs.

https://www.youtube.com/watch?v=WZFqWb9cXjA

Vota aquí (@BCN_esports)