Les muntanyes que allotjaran els Jocs d’Hivern del 2022… no tenen neu a l’hivern!

1 minut de lectura

Fa uns dies parlàvem dels Jocs Olímpics d’Hivern que es disputaran el proper 2022 a Beijing i la polèmica que els envolta. Avui us portem unes imatges per ensenyar-vos que, de vegades, no cal ni tenir neu perquè et deixin organitzar un campionat on aquesta és la protagonista.

Abans d’atorgar uns Jocs el Comitè Olímpic Internacional fa uns informes analitzant pros i contres. En l’avaluació de 137 pàgines de les dues ciutats candidates, el COI va destacar el problema que ja hem comentat: no hi ha neu. I per veure la magnitud de la tragèdia només cal fer un cop d’ull a les seus. Una d’elles serà Yanqing, a uns 90 quilòmetres de Beijing. Allà, el gruix de neu mitjà és de… 5 centímetres! amb un mínim d’1 centímetre… Decebedor, oi?

Una situació que no és massa afalagadora i que es pot veure en dues imatges que el mateix COI ha filtrat. Les dues fotos són d’entre el 20 i el 23 de gener, que és dues setmanes abans dels dies durant els quals seran els Jocs Olímpics de Beijing 2022.

Com es pot veure, no hi ha neu
Com es pot veure, no hi ha neu
Les diferents proves que es volen fer
Les diferents proves que es volen fer

Un cop escollida la seu, però, no sembla que això faci canviar res. La solució serà fàcil: neu artificial, tot i que s’havia estudiat portar-ne de punts més alts. Quan arribi el 2022 veurem si tot plegat funciona!

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!