La pel·lícula de Kilian Jornet que vol recollir 60.000€

Kilian Jornet, en el marc del projecte Summits of My Life, ha organitzat fins a 30 projeccions simultànies de la seva darrera pel·lícula, “Langtang” i destinarà tots els ingressos de la venta d’entrades a un projecte de reconstrucció al Nepal.

“Langtang” és la tercera pel·lícula del projecte Summits of My Life. Des de 2012 el cerdà està involucrat en aquest projecte, que l’ha dut a batre rècords de velocitat d’ascens i descens en muntanyes d’arreu del món com el Mont Blanc, el Cerví o el Denali. Cada any del projecte ha quedat reflectat en una pel·lícula. Després de “A Fine Line” (2012) i “Déjame Vivir” (2014) el passat desembre Jornet va presentar “Langtang”, una pel·lícula que va tenir un gir inesperat.

unnamed

Tot just fa un any, Kilian Jornet i el seu equip estaven preparant la petita motxilla que tenien previst endur-se per intentar l’ascens a l’Everest, el darrer cim del projecte, al cap d’uns dies. El dia 25 d’abril, però, es van despertar amb la noticia del greu terratrèmol que havia assolat el Nepal. L’expedició es va anul·lar a l’instant però Jornet no va voler deixar passar l’oportunitat de viatjar al país per acompanyar el seu company i amic, l’alpinista Jordi Tosas. Tosas manté una relació molt estreta amb un país on hi ha viatjat 28 vegades, i molt especialment amb la Vall del Langtang, al nord-est del país. Així, durant quinze dies, Kilian Jornet, Jordi Tosas i el càmara Seb Montaz van endinsar-se en la vall del Langtang, que va quedar completament destrossada després del terratrèmol, enterrada sota una allau que va esborrar del mapa el poble del Langtang, enduent-se la vida de nombrosos habitants i turistes d’aquesta popular zona de trekking.

Amb tot el material audiovisual recollit durant aquells dies en va nèixer “Langtang”, un diari del viatge que es converteix també en un testimoni de la dura realitat que va viure el país després del terratrèmol. Al mateix temps, però, la pel·lícula és un cant a l’esperança i un homenatge al poble nepalí.

A més de la pel·lícula, Jornet i l’equip de Summits of My Life van iniciar una campanya per recaptar fons per poder-los invertir en la reconstrucció de 116 cases a la vall del Langtang per les famílies que ho van perdre tot. Juntament amb l’ONG SOS Himalaya, l’equip ja ha recollit el 50% dels fons necessaris per dur a terme el projecte.

Per conmemorar el primer aniversari del terratrèmol, s’han organitzat projeccions de la pel·lícula arreu del món. A La recaptació de la venta d’entrades es destinarà al projecte solidari. A casa nostra la pel·lícula es podrà veure a Alp (Palau de Congressos, 20h) Calella del Maresme (Sala Mozart, 21h) i a Barcelona, a la Filmoteca de Catalunya, a les 20h. Els nostres veïns andorrans també tindran la seva projecció a l’Auditori Nacional d’Ardona i a Palma també es podrà veure.

A més d’aquestes projeccions la pel·lícula es podrà veure arreu del món. En castellà es podrà veure a Saragossa, Donosti, Còrdoba, Tenerife, Albacete, Ciudad Real i Granada, mentre que arreu del món, s’han sumat a la projecció: Regne Unit, Estats Units, Qatar, Japó, Nova Zelanda, Suïssa, Indonèsia, Malàsia, Noruega, Suècia, Hong Kong, Bèlgica, França, Eslovènia, l’Illa de la Reunión, Filipines, Bulgaria i Singapur.

Les projeccions previstes de “Langtang” es poden consultar al web de Summits of My Life.

 

La Fosbury ens cooperativitzem.

Fes-te sòcia!