La Fira de l’Esport Català aplega milers de persones a Barcelona

2 minuts de lectura

Aquest diumenge el Moll de la Marina de la capital catalana ha acollit el retorn d’èxit de la Fira de l’Esport Català.

Vuit anys després de la darrera edició, la Fira de l’Esport Català ha renascut amb molta força aquest diumenge en un dia esplèndid a Barcelona. Prop de 10.000 persones han visitat un Moll de la Marina transformat per a l’ocasió amb la presència de 50 federacions esportives, bona part de les quals han organitzat des de les deu del matí i fins les vuit del vespre activitats per a persones de totes les edats. El recinte firal feia goig i el públic ha respost massivament a la proposta de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. La corrua de visitants s’ha fet especialment visible entre les 11:00h i les 13:00h, així com entre 17:00h i 19:00h.

La Fira de l’Esport Català s’ha convertit en l’espai idoni per a descobrir i fer un tast d’esports que sovint passen desapercebuts als mitjans de comunicació al costat de propostes més conegudes. Una macedònia d’opcions per a tots els gustos en què els visitants han pogut jugar a esports com tennis de taula, bàdminton, tennis, pàdel o corfbol, practicar taekwondo o boxa, provar el parkour i el trampolí en gimnàstica (sens dubte, una de les grans atraccions del dia), escalar a un rocòdrom muntat per la FEEC, fer un circuit d’orientació o un altre amb patinet o monopatí, fer esport amb cadira de rodes, jugar amb escacs gegants, descobrir l’esgrima, aixecar peses en halterofília o provar els pals de golf i de pitch & putt, per citar alguns dels elements més destacats d’enguany.

A la platja, a tocar del Moll de la Marina, les activitats seguien amb moltes més propostes d’esports de platja (vòlei, handbol, tennis) o d’altres adaptats a l’espai com el softbol o les bitlles, a banda de gaudir de batejos de submarinisme preparats per a l’ocasió. Sens dubte, una oferta extensa i diversa que confirma l’ampli teixit esportiu que hi ha arreu del país. Acompanyant les 50 federacions esportives, la Fosbury ha sigut present a l’acte amb un estand amb totes les revistes en paper editades fins ara, així com amb la venda de les samarretes creades el 2021 amb el lema “estima l’esport, odia el feixisme“.

Les federacions s’han mostrat molt satisfetes de reempendre un acte multitudinari de cara al públic. El vocal de la junta de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, Joan Legua, ha explicat que “tothom ha tingut la oportunitat de fer un tastet de les bitlles avui i tenen les portes obertes per inscriure’s a la nostra federació”. A més, han pogut aprofitar el contacte amb la ciutadania per explicar novetats; “Hem creat noves disciplines per fer créixer les llicències femenines en la seva modalitat”, ha declarat el president de la Federació Catalana de Ball Esportiu, Josep Maria Moreno.

Com ha afirmat el president de la UFEC, Gerard Esteva, “teniem un objectiu molt clar, que era promocionar tots els esports catalans, i ho hem aconseguit. Amb aquesta 3a fira de l’esport català hem donat veu a esports menys coneguts”. Per la seva part, la secretaria general de l’esport català, Anna Caula, ha valorat molt positivament l’eficàcia de l’acte i afirma que “hem fet un pas més. Estem aquí amb totes les federacions catalanes, per demostrar que l’esport és un dels pilars més importants per a cohesionar la societat catalana”. David Escudé, regidor de l’Ajuntament de Barcelona, ha celebrat que l’acte s’hagi fet al “millor districte de Barcelona, i per tant, el millor districte del món”.

La Fira de l’esport català ha comptat amb l’organització de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, conjuntament amb la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, així com amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.