Idees per al confinament: jugar al joc del sac de blat

3 minuts de lectura
El confinament serà llarg i segurament la imaginació de la ciutadania trobarà en aquest temps d’excepció uns estímuls que mai hauríem desitjat. Des de la Fosbury no som aliens a la tendència de fer-se l’esport a casa ja que no en podem sortir i és per això que dins de la nostra bateria d’idees per al confinament hi hem d’incloure idees amb pàtina pròpia.

Perquè si tots hem vist com se les empesquen per fer aeròbic, escalada o pàdel sense sortir de les quatre parets de casa, el que avui volem és proposar fer una passa més i importar a dins de la reclusió aquells esports especialment estranys i curiosos dels que hem anat parlant. Si algú aconsegueix jugar-hi a casa, sense falta, que ens ho faci saber.

Els darrers anys hem anat coneixent diferents esports Fsobury però no tots són aplicables en la situació actual. Però algun, tirant una mica d’imaginació i amb mínims coneixements aplicats de marqueteria i confecció són més que viables. Com er exemple, el Cornhole americà que és, literalment, el joc del sac de blat.

Què és el Cornhole?

Estem  davant  un  esport  d’aquells  als  que  cal  agrair  la  sinceritat,  ja, del nom. Aquest joc ha esdevingut un esport amb  tots  els  ets  i  uts,  amb  federació  inclosa  i  esportistes  professionals  als  Estats  Units,  sense  abandonar  el  caràcter  popular  propi  d’una  disciplina  tan  bàsica  com  la  de fer punteria amb un petit sac de blat de moro a les mans.

Perquè  el  Cornhole  és  una  pràctica  ben  simplista  i  a  la  vegada un entreteniment compartit per milions de persones, propi  de  trobades  a  l’aire  lliure,  ideal  per  passar  les  estones  entre amics o família en la cultura de les grans barbacoes. Ha arribat a casa nostra, també, per simpatia amb aquest model d’oci  familiar  o  grupal.  És  fàcil  de  trobar  petits  camps  amb  taules  de  Cornhole  en  iniciatives  com  les  fires  de  cervesa  o  altres  grans  esdeveniments  a  l’aire  lliure.  I  és  que,  en  la  millor  tradició  dels  esports  de  l’hora  del  vermut  o  de  jugar  havent  dinat,  el  Cornhole  és  l’esport  ideal  per  a  aquelles  persones que d’esportista saben el que és intentar llançar un bumerang, fer punteria sense destresa als dards o, fins i tot, pot fer fortuna en un país on la petanca és tan popular.

Per la molta gent que no té espais oberts a casa, imaginació. Fer lloc al menjador, a l’estudi, al passadís. Es tracta de posar a prova la punteria!

Com funciona?

El  Cornhole  és  destresa  i  punteria,  però  també  un  punt  d’encert  i  estratègia.  El  just.  Una  mica  de  picaresca.  Els  saquets  que  llancem  puntuen  segons  el  seu  èxit:  1  punt  si  es  queden  a  la  taula,  3  si  cauen  en  un  dels  forats  i  també  bonificació  o  penalització  si  saps  treure  els  sacs  del  rival  de dins del forat o fora de les taules.

Les taules reglamentàries per jugar a Cornhole  es  col·loquen  a  vuit  metres  les  unes  de  les  altres  i és típic, també, que cada jugadora les personalitzi amb els motius  que  vulgui  jugant  amb  dibuixos  i  coloraines.  Cada  taula  tindrà  unes  característiques  i  estètica  úniques.  I  tan  senzill  com  fer-se’n  una  per  començar  a  jugar!

Què hem de tenir present?
  1. Guanya el primer jugador que arribi a 21 punts. Per sumar arribi a 21 punts. Per sumar arribi a 21 punts. Per sum aquests punts s’han de llançar les bosses a la taula de davant i que encertin a encistellar a dins dels diferents forats que té la taula.
  2. Cada jugadora agafa quatre bosses del mateix color i es posa a 8 metres de la taula sobre la que llança. Aquesta distància es pot rebaixar a 6 o 7 si el nivell de les jugadores és principiant.
  3. Se sorteja qui llança primera i es llancen les bosses per tor-ns, tot i que hi ha una variant del Cornhole amb la que cada jugadora llança les quatre bosses seguides. Cada tirada és, doncs, de vuit bosses, quatre per jugadora.
  4. Quan les 8 bosses estan tirades es compten els punts. La següent tira-da la començarà la que hagi fet més punts i en cas d’empat qui ha llançat segona. Guanya la primera d’arribar a 21 punts, amb dos punts d’avantat-ge. Com el tennis taula, vaja!