Els Mossos investigaran pagaments no declarats als jugadors del CP Vic

2 minuts de lectura

El Club Patí Vic, tercer classificat a l’OK lliga, està molt pendent de la investigació policial que ha viscut un nou capítol aquesta setmana després de començar fa 3 anys arran de la denúncia d’un soci anònim contra l’antic gerent del club, Joan Viñas. Una setmana després de detenir l’expresident del club, Miquel Altimiras, l’exdirector tècnic, Manel Domènech, i l’antic assessor extern, Ferran Busquet, i de deixar-los en llibertat amb càrrecs després de declarar, els Mossos d’Esquadra han anunciat les novetats del procediment obert contra els exdirigents del CP Vic.

Imatge de la investigació facilitada pels Mossos d'Esquadra
Imatge de la investigació facilitada pels Mossos d’Esquadra

Els càrrecs que se’ls imputen són diversos:  delictes d’administració deslleial, apropiació indeguda, frau a la Seguretat Social, falsedat documental, falsedat comptable i concurs de creditors fraudulent. Les primeres fases de la investigació van esclatar ara fa un any, quan es van registrar les instal·lacions del club  i el procediment va marcar la convulsa convocatòria electoral que va posar punt i final al mandat de 12 anys de Miquel Altimiras al capdavant de l’entitat vigatana. Un any després, els Mossos d’Esquadra han constatat l’existència d’una comptabilitat paral·lela inadvertida per als socis del club que va rebaixar el seu dèficit de forma notable en els informes públics d’auditoria. Concretament, entre el 2008 i el 2014 hi havia un dèficit d’1.175.010 euros contra els 254.766 euros declarats oficialment.

Els agents continuen investigant l’existència d’un seguit de cobraments no justificats per part dels responsables de l’anterior junta directiva de diners provinents de comptes del club. En aquests moments aquesta xifra se situaria a l’entorn de 960.000 euros. Prop d’un milió d’euros, doncs, que haurien sortit del club sense haver-ne deixat constància en la documentació oficial.

La investigació s’amplia

En l’operació policial també s’ha acreditat l’existència de múltiples pagaments no declarats als jugadors del primer equip d’hoquei sobre patins, motiu pel qual s’ha obert un nou procediment per un delicte contra la Seguretat Social per part de la Inspecció de Treball i Seguretat Social. Caldrà estar ben pendents en els propers mesos d’aquesta nova línia d’investigació que centra el focus en els protagonistes dels èxits esportius d’una etapa en què el CP Vic va guanyar un parell de copes del rei, la supercopa espanyola i va ser finalista de l’eurolliga.

En la roda de premsa de comiat com a president del club, Miquel Altimiras va ser molt crític amb la investigació oberta. Entre altres coses, va explicar que: “Només amb la perspectiva del temps es podrà jutjar adequadament aquests 12 anys. El soci que ha organitzat tot això, emparat en l’anonimat covard que li proporciona el secret de sumari haurà causat un gran mal a moltes persones que han treballat durant molts anys de bona fe i de franc. Encara pitjor: haurà causat un prejudici colossal al propi club. De tot plegat se’n poden derivar duríssimes pujades de quotes, davallada del nombre de socis i la desfeta imminent del primer equip“.

El passat mes de març l’assemblea de socis del club va optar per evitar el concurs de creditors amb una derrama de 375 euros per part de cada soci titular de l’entitat i amb una rebaixa del pressupost del primer equip d’hoquei que podria començar a percebre’s a la pista a partir de la temporada vinent, la 2017-2018. Moment convuls per a una de les entitats esportives més rellevants de la Catalunya Central.