Discriminació de gènere a la F4 de la divisió d’honor d’hoquei herba

2 minuts de lectura

Aquest cap de setmana coneixerem els campions de la màxima lliga estatal d’hoquei herba. La Divisió d’honor arriba a la seva fase final i Terrassa acollirà la final a quatre femenina i masculina. Les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa seran l’escenari d’un dels grans moments de la temporada que prioritzarà la competició masculina per davant la femenina.

CARTELL-FINAL-4-DEFINITIU2

Això és el que han decidit denunciar els quatre equips classificats de la Divisió d’Honor Femenina: El Júnior de Sant Cugat, la Reial Societat, el Club de Campo i la Complutense. Aquest darrer equip serà el rival de les jugadores de Sant Cugat del Vallès a les semifinals que es disputaran aquest divendres a les dues del migdia. Dues hores abans, la competició haurà donat el seu tret de sortida amb la primera semifinal. Aquests horaris, conjuntament amb una final programada pel dissabte a les 11 del matí, han generat les crítiques dels equips, que han emès un comunicat contundent contra la Federació Espanyola. Aquí en teniu un fragment:

Els horaris establerts, divendres en franja laboral i dissabte a les 11 del matí, deixa la competició femenina en un lloc molt lluny del que és desitjable per a ser la cita d’àmbit estatal més important del nostre esport, esdevenint un mer tràmit i dificultant, a més, l’assistència als aficionats. (…) Els equips participants volen transmetre la nostra disconformitat i recalquem que és un fet clarament discriminatori que no ajuda en absolut a promocionar l’esport femení“.

A la pràctica, tot i la voluntat d’unir les dues competicions en un mateix cap de setmana, la competició femenina acabarà abans que comenci la masculina. Després de la final de dissabte i d’entregar els premis a l’equip vencedor, començarà la primera semifinal masculina (dissabte 13:15h). La final de la Divisió d’Honor Masculina es disputarà diumenge a les 14h.

4 equips catalans volen el títol

El Júnior no ho tindrà fàcil davant el complutense femení, que va golejar el Polo a quarts de final per un contundent 6 a 0. Aquesta temporada, però, els partits de temporada regular entre els dos conjunts han estat força igualats, amb una derrota en terres catalanes per 1 a 3 i un empat a 1 a domicili. A un sol partit, i a prop de casa, el Júnior intentarà donar la sorpresa per accedir a l’anhelada final. Les de Sant Cugat mai han aconseguit alçar el títol tot i la seva condició de finalistes en tres ocasions.

En categoria masculina l’Egara començarà la defensa del títol assolit el 2016 davant el Club de Campo madrileny, mentre que l’altra semifinal enfrontarà el RC Polo, favorit al títol, amb l’Atlètic Terrassa, que intentarà fer valer la seva condició d’equip amfitrió per tornar a una final que no tasta des de 2012.