Jordi Ribera deixa el Brasil i és el candidat a dirigir la selecció espanyola

1 minut de lectura

Ribera_gran

Amb la setena plaça de la selecció del Brasil als Jocs de Rio 2016, el tècnic sarrianenc Jordi Ribera tanca la seva segona etapa al capdavant de la selecció carioca d’handbol. Sense confirmació oficial, el seu destí serà la banqueta de la selecció espanyola.

Ribera ja havia liderat amb èxit la selecció brasilera del 2004 al 2008, i en aquesta segona etapa i cicle olímpic (del 2012 al 2016) ha aconseguit el seu millor resultat històric. La setena plaça final als Jocs, amb triomfs de tan prestigi com els que van aconseguir contra Alemanya (vigent campiona europea) o Polònia (tercera al mundial) i la lluitada derrota en quarts de final contra França, vigent campiona de Mundial i Europeu, són resultats que han posat al Brasil al màxim nivell mundial. Ja no són anècdota.

triomf_Alemanya
Imatge d’un temps mort en el brillant triomf contra Alemanya a Rio 2016

Queda clar que l’handbol masculí al Brasil ha fet molts passos endavant i el màxim responsable és un Jordi Ribera que marxa, lògicament, satisfet. “Quan em van trucar per tornar, l’acord va ser estar-hi per un cicle de quatre anys. L’objectiu era treballar no només amb els adults, sinó també d’una forma més global. Estava clar que alguns jugadors del cicle anterior no podrien ser-hi presents, per això n’havíem de buscar de nous. Vam fer un treball observant jugadors de tot el país amb trobades regionals i nacionals, i vam treballar també amb tècnics i àrbitres, a més d’altres professionals. D’aquesta manera hem aconseguit gran resultats”, explica Ribera al web de la CFH.

Paraules d’elogi

En el comunicat oficial de la Confederação Brasileira, s’anuncia que el destí de Ribera serà la selecció espanyola, ja de cara al Mundial de França que es disputa el gener de 2017, malgrat que de moment des de la RFEBM no se n’ha anunciat res ja que hi ha eleccions en breu.

Per la seva banda al Brasil buscaran un substitut, sense escatimar llençant elogis al tècnic que els ha posat al primer nivell mundial. “Per a nosaltres és una tristesa absoluta perdre un professional amb la qualitat i determinació d’en Jordi. Poques persones al món tenen tanta dedicació a l’esport com ell. Li desitgem molta sort en les seves noves activitats futures”. Paraules del president de la federació brasilera, Manoel Luiz Oliveira, que deixen clar que l’empremta de Ribera més enllà de l’Atlàntic serà profunda.