Andorra, campiona del Cinc Nacions

1 minut de lectura
El darrer cap de setmana d’agost ha aplegat cinc seleccions a La Massana.

Xixerella Park ha estat l’escenari d’una competició internacional de Pitch&Putt que ha reunit alguns dels millors jugadors d’aquesta modalitat esportiva del nostre país. El torneig de les cinc nacions ha reunit al camp de golf andorrà a les seleccions de Catalunya, Galícia, País Basc, França i Andorra, que han fet valer la seva condició d’amfitrions per imposar-se davant Catalunya. La selecció catalana defensava el títol obtingut el 2019 però s’ha hagut de conformar amb la segona posició en un torneig per tornar a viure l’esport amb certa normalitat.

El torneig s’ha disputat amb la modalitat de matxplay i com és habitual va combinar els duels per parelles (en greensome primer i després en fourball) amb els enfrontaments individuals per anar desgranant la classificació que determinava quines eren les dues seleccions que disputaven la final. Amb Euskadi fora de joc sense ser capaç de sumar cap victòria, el torneig ha estat marcat pel domini clar dels andorrans. Capitanejats per Josep Escabrós i amb una formació que incloïa la presència d’Antoni Armengol, Marc Isla, Gonzalo Mendoza, Ricky Morat, Carles Pérez, Pablo Pérez, Joan Jordi Segura i Joan Valls, ràpidament els amfitrions han anat acumulant punts fins a ser els líders destacats del torneig.

Mentrestant, Catalunya, Galícia i França van mantenir una forta lluita per la segona posició resolta finalment a favor de l’equip català, que s’ha presentat a la cita amb Àlex Albiñana, Àlex Albiñana Jr, Manuel Amor, Barry Coomber, David Mur, Eloi Hernando, Juan Luis Sánchez i Enric Sanz. En el duel final entre andorrans i catalans els primers van mantenir la superioritat mostrada durant tot el torneig i han alçat el trofeu de campions d’un cinc nacions que ha tirat endavant amb certa normalitat malgrat la incertesa sobre els efectes de la Covid-19.