Salt i Sant Boi, dominadors de la Copa d’Espanya de gimnàstica

1 minut de lectura

El Salt Gimnàstic Club i el Club Gimnàstic Sant Boi, nous campions estatals després de vèncer a Guadalajara

copagimnastica

La gimnàstica artística catalana no va poder enviar cap dels seus esportistes als Jocs Olímpics de Rio. Espanya no va aconseguir classificar-se per equips i els escollits per a ocupar la plaça individual van ser l’andalusa Ana Pérez i l’alacantí Néstor Abad. 8 mesos després els clubs catalans han tornat a demostrar que compten amb una base forta i han estat els grans protagonistes de la Copa d’Espanya de clubs. Especialment destacable ha estat el paper del Salt Gimnàstic Club, que ha guanyat amb autoritat la competició absoluta femenina amb un equip liderat per Nora Fernández.

La gimnasta, nascuda el 1999, és un dels talents més prometedors de l’estat i a Guadalajara ha tornat a demostrar la seva progressió amb una actuació quasi perfecta. Ha guanyat la competició femenina amb una superioritat insòlita, imposant-se a la barra, a les paral·leles i al salt, i aconseguint la plata en l’exercici de terra. 52.866 punts per davant de l’olímpica Pérez i de la també catalana Paula Raya. Les mallorquines Cintia Rodríguez i Clàudia Colom, en aquesta ocasió, han comès errades que els han impedit lluitar per la general.

El Salt GC ha acompanyat l’èxit amb el lideratge absolut de clubs per davant del Xelska mallorquí i l’Egiba bagenc. Una fita enorme per a un club modest que compta amb una base cada cop més potent. A Salt, de fet, també s’han endut el triomf en equip de base i l’aleví femení o amb el conjunt N7 masculí.

El Sant Boi, campió en categoria masculina

L’equip del Baix Llobregat és un dels clàssics de la gimnàstica artística catalana i any rere any manté un excel·lent nivell en les cites estatals. En aquesta ocasió s’han endut la general masculina de clubs però no ha pogut arrodonir l’èxit amb un nou triomf de Rubén López. En aquesta ocasió Néstor Abad ha tornat a vèncer la competició individual demostrant la seva polivalència i el mallorquí Adrià Vera s’ha penjat la plata.

López s’ha hagut de conformar amb la medalla de bronze tot i completar un exercici d’alt nivell a la barra: