Tots al Blitz, el podcast de la NFL en la nostra llengua

1 minut de lectura

Qui no té un podcast, el gat pentina. Aquesta podria ser una dita popular adaptada als nostres temps, on la tendència de l’enregistrament de programes com a pastilles consumibles de qualsevol temàtica està a l’ordre del dia. El futbol americà no n’és una excepció, però el que sí que n’estava orfe era en català.

Tots el Blitz va néixer al gener d’aquest any per solucionar aquest “buit de mercat”. Ho va fer coma prèvia de la Super Bowl que va enfrontar els Patriots contra els Rams, amb victòria per els de Boston.

Un sol programa, de fet, ja els hi va permetre participar a la tertúlia prèvia de Rac1 pel partit. Una empenta que els va valdre per tornar-se a trobar després de la Super Bowl, analitzant els encerts i equivocacions de la seva prèvia.

Sense partits però, el projecte va quedar en stand-by, i el dubte quedava si el futbol americà en català ja s’havia quedat sense podcast. En el que s’hagués pogut resumir com “el somni d’una nit d’hivern”.

Però no, aquesta temporada, l’Enric Garriga, en Raul Arribas i en Ferran Àngel -redactor de la Fosbury- i la resta de l’equip de NFL en català -quan poden- han augmentat la freqüència i tornen a explicar-nos les claus de la NFL, en català i, això sí, sempre amb un punt d’humor.

Us en deixem el programa d’aquesta setmana, el tercer de la temporada: