La Revista Fosbury #29 és una realitat des d’aquesta mateixa setmana. Els subscriptors i membres del Club Fosbury la començaran a rebre ben aviat a les seves cases i d’aquí a pocs dies estarà disponible a la xarxa de llibreries Abacus i a bona part de les biblioteques del país. Un nou producte periodístic encapçalat per una pilota original de Sepak Trakaw a la portada que emula una de les preguntes més clàssiques de l’univers shakespearià.
Com sempre, les primeres pàgines de la revista les dediquem a l’escalfament, unes primeres pinzellades curtes per conèixer noves promeses, instal·lacions, clubs, moments esportius i esports de tota mena. Aquí és on descobrireu alguns secrets esportius de l’actor Boris Ruiz o del cantant de Mishima David Carabén i descobrireu les carreres llegendàries de dones tan potents com Marina Ferragut o Alice Coachman.
Guanyar o no guanyar
Les pàgines centrals del número 29 estan dedicades al valor del triomf en el món de l’esport. Tothom competeix per guanyar? Tothom vol competir, de fet? Guanyar per sobre de tot, de vegades, no és ni el camí ni l’objectiu, i són altres els valors que predominen en la pràctica esportiva. Ens hi fixem, com sempre, des de múltiples perspectives i protagonistes.
L’escombrada està encapçalada per una entrevista a Andrea Fuentes, una de les grans nedadores de natació sincronitzada que va brillar a tots els escenaris possibles en la darrera dècada. També ens fixem en 40 casos de tramposos que van decidir fer cas omís a les normes per obtenir el triomf, en projectes de joc net a l’esport, en el rol dels gregaris, aquells que treballen perquè els altres guanyin, en la vessant intergeneracional de l’èxit al CTT Vic, en l’esport no competitiu, en la teoria sueca de l’esport i en el curiós cas dels velocistes de Samoa.
Al tercer temps, entrevista a Laia Sanz
La pilot de Corbera de Llobregat és la protagonista de l’entrevista pausada del tercer temps després d’un nou èxit al Ral·li Dakar i de repensar-se per afrontar nous reptes de futur. En les darreres pàgines també comptem amb la col·laboració d’un periodista cubà, Joel Garcia, que rememora el lligam entre l’atleta Ana Fidelia Quirós i el president Fidel Castro, en un reportatge sorprenent.
La revista, com sempre, compta també amb una Zona Mixta dedicada a analitzar l’esport des d’altres perspectives: ciència, filosofia, nutrició, psicologia, art, música, humor, gènere, fotografia… múltiples vessants des d’on fer una mirada alternativa a l’esport amb un munt de col·laboradors diferents. En aquesta ocasió, dediquem un protagonisme especial a la campanya Me Too contra els abusos sexuals a l’esport i ens preguntem si Kilian Jornet, protagonista de la Revista Fosbury #25, és realment un referent.