Campió en precocitat
El 18 de març del 2007 començava la carrera de Lewis Hamilton a la Fórmula 1, al Gran Premi d’Austràlia, i ho va fer en una escuderia capdavantera com és McLaren degut al gran potencial que ja havia demostrat Hamilton en categories inferiors.
Gràcies a estar a McLaren, precisament, l’anglès no va haver d’esperar gaire per sumar el seu primer triomf a la categoria. Va ser el 10 de juny de 2017 quan es va aconseguir alçar amb la victòria al Gran Premi de Canadà al circuit Gilles Villeneuve de Montreal, per davant de Nick Heidfeld i Alexander Wurz.
Rivalitat amb Fernando Alonso
Un dels fets que va marcar més aquell any, sobretot des de l’estat espanyol, va ser la rivalitat que tenir amb el seu company d’equip, Fernando Alonso. Amb l’asturià, que també s’havia estrenat aquella temporada a McLaren després de ser doble campió del món amb Renault, el primer episodi de tensions ja va arribar al Gran Premi de Mònaco, on Hamilton declarava que l’equip l’havia obligat a desenvolupar un rol de suport a Alonso.
Durant la temporada les tensions entre els dos van anar en augment, sent el Gran Premi d’Hongria un altre pic de conflictivitat. A més a més, que els dos pilots competissin, a més a més, pel títol mundial de la categoria encara complicava més les coses.
De fet, Alonso va acabar abandonant l’escuderia al final d’aquella mateixa temporada, tornant a Renault, i la mala relació entre ambdós pilots va acabar facilitant el títol per a Kimi Raikkonen, completament contra pronòstic.
Primer Mundial
Al 2008, ja com a pilot número u de McLaren, Hamilton es va mostrar un dels millors pilots de la graella, guanyant directament en el seu debut a Austràlia. Tot i això, en general, el seu any va ser pitjor en puntuació que l’anterior, una circumstància que no va evitar que acabés lluitant pel títol.
Un títol que, finalment, aconseguiria alçar gràcies a les seves 5 victòries al llarg de la temporada i els altres 5 podis, sumant 98 punts, només un més que el brasiler Felipe Massa, de Ferrari.
Així doncs, Hamilton es convertia en el campió de Fórmula 1 més jove de la història -un rècord que posteriorment superaria Sebastian Vettel- amb 23 anys i 300 dies. El futur apuntava bé per a Lewis Hamilton.
Caiguda a segon pla
Però la Fórmula 1 és un esport on, per molt bon pilot que siguis, si no t’acompanya un gran vehicle, les opcions de victòries es redueixen dràsticament, i el McLaren de 2009 i anys posteriors no va estar al nivell de Brown GP, primer, i del Red Bull de Sabastian Vettel, després.
Així doncs, Hamilton es va instal·lar en perennement en un segon esglaó darrere de Vettel, finalitzant els campionats en 4a o 5a posició i aconseguint victòries, però sense poder arribar al nivell del Red Bull del pilot alemany.
Fitxatge per Mercedes i retorn a l’èxit
Lewis Hamilton va sorprendre anunciant que abandonava McLaren i fitxava per Mercedes de cara a la temporada 2013, ocupant la plaça que acabava de deixar lliure Michael Schumacher, i fent parella amb Nico Rosberg.
A Mercedes van seguir amb la progressió que havia mostrat l’escuderia els últims anys millorant, tot i que encara sense ser suficient com per competir pel títol mundial que, novament, aniria a parar a les mans de Sebastian Vettel.
Però tot canviaria el 2014, on el nou model de Mercedes semblava que definitivament havia fet el pas endavant per convertir-se en favorit. I així va ser. Lewis Hamilton guanyaria 11 de les 19 curses i, sis anys després, es tornaria a proclamar campió del món.
Domini absolut
A partir de llavors, Mercedes i Hamilton s’han mostrat dominadors absoluts de la Fórmula 1. L’anglès va repetir mundial al 2015 guanyant 10 curses i quedant-se, només, 2 cops fora del podi.
De fet, tot i ser el gran dominador en victòries, només la major regularitat del seu company Nico Rosberg al 2016, ha impedit que Hamilton empalmés 6 campionats del món consecutius. L’anglès va vèncer en 10 curses –una més que Rosberg-, però es va quedar a 5 punts de l’alemany a la classificació definitiva.
Amb la retirada de Rosberg després de sumar el títol, Hamilton s’ha quedat sense rivals i així ho ha demostrant tiranitzant sense contemplacions les tres últimes edicions del mundial de Fórmula 1. Aquest última, fins i tot, aconseguint el títol quan encara falten dues curses per disputar-se.
Col·leccionista de rècords
Amb el campionat del món que acaba d’aconseguir, Lewis Hamilton es situa a en segona posició com a pilot amb més títols mundials amb 6, només un per sota dels set que acumula Michael Schumacher.
A més a més, també s’ha convertit en el pilot amb més anys de diferència entre el seu primer títol i l’últim, amb 11 anys, superant els 10 del mateix Michael Schumacher. I, per acabar-ho d’adobar, no sembla pas que el domini s’hagi d’acabar.