Oliver Verdaguer obté dues medalles d’or en Dual Moguls a la Copa d’Europa

1 minut de lectura

L’esquiador de Llívia es va penjar dues medalles d’or en la competició disputada a l’estació sueca de Kungsberget

La d’Oliver Verdaguer és la primera gran victòria d’un esquiador català i espanyol en aquesta especialitat a la Copa d’Europa. Fins ara l’únic triomf va ser en categoria femenina a càrrec de la també catalana Núria Montané, que va vèncer la prova de Dual Moguls a Umea (Suècia) l’any 1999.

El Dual Mogul és una variant d’esquí lliure o artístic en què es barreja l’esquí alpí amb les acrobàcies. En les competicions de Copa d’Europa hi ha cinc jutges els que valoren els dos corredors que baixen tenint cadascun un total de 5 punts a repartir fins a arribar als 25 de la suma de tots els jutges. Tres jutges són els que valoren la part més tècnica de l’esquí quan es passen els sots i els altres dos són els que analitzen els salts i com s’executen a l’aire i en la recepció. El resultat més ajustat entre dos competidors que es pot donar és de 13-12 i el més desigual de 25-0.

Verdaguer va guanyar divendres 10 el primer or superant el francès Arthur Offel de Villacourt, primer al rànquing de l’especialitat. L’endemà per guanyar el segon or també va superar el francès Offel de Villacourt, en aquest cas a semifinals, per un ajustat 13-12. A la final va guanyar al també francès Tristan Cayolle per 14-11. L’esquiador català amb aquestes dues victòries es col·loca segon a la classificació general de Dual Moguls.

Imatge de portada: RFEDI