Els World Roller Games 2019 volen deixar empremta a Barcelona

1 minut de lectura
Del 5 al 14 de juliol Barcelona serà l’escenari d’11 campionats del món simultanis: els World Roller Games 2019 seran un dels grans esdeveniments esportius de l’any a Catalunya.

10 dies de competició i prop de 4.500 esportistes d’onze modalitats tan dispars com Alpí, Artístic, Roller Freestyle, Descens, Inline Freestyle, Hoquei Línia, Hoquei Patins, Roller Derby, Scooter, Velocitat i Skateboard. Hi ha un factor comú entre totes elles, és clar: el patinatge. La unió de totes les disciplines en un mateix esdeveniment es va testar el 2017 a Nanjing i sembla una proposta de llarg recorregut per potenciar unes disciplines que volen seguir creixent en els propers anys.

Els Roller Sports, doncs, ja tenen un paraigües compartit que es viurà amb intensitat el mes de juliol de l’any vinent a Barcelona en un esdeveniment que principalment se celebrarà a Montjuïc amb indrets com el Palau Sant Jordi, l’Avinguda Reina Maria Cristina, el Parc Montjuïc o el Sant Jordi Club com a protagonistes. Molta presència exterior per obrir l’esdeveniment a la ciutat i mirant més enllà, també, amb l’organització d’alguns esdeveniments en altres localitats catalanes que exerciran de subseu dels World Roller Games (WRG).

Deixar empremta a Barcelona

En un acte de presentació oficial dels campionats dut a terme aquest dimecres al matí a Madrid, Marc Caballé, director executiu dels WRG, ha explicat que l’equip de treball està conscienciat en la “sostenibilitat i transparència” del projecte i que tenen l’objectiu de “deixar un llegat per a la ciutat: a nivell de coneixement dels esports amb patins, per fomentar nous practicants i per aconseguir millors instal·lacions“. Ramon Basiana, que exerceix de president del Comitè Executiu dels WRG, ha destacat que l’esdeveniment “és un pas enorme per al patinatge arreu del món“, i Marta Carranza, Comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha reiterat el compromís de la ciutat catalana com a “capital i referent mundial de l’esport“.

Laura Vicente, jugadora d’hoquei patins, ha estat una de les esportistes presents a l’acte i ha apuntat que afronta els WRG “amb moltíssima il·lusió, perquè ja vam viure’ls a Nanjing però no és el mateix que fer-ho a casa. Tindrem un ambient més familiar, però també molta més pressió per lluitar pel tercer mundial consecutiu“.

Ioseba Fernández i Laura Vicente en la presentació oficial. Foto: WRG
Voleu ser voluntaris dels World Roller Games 2019? Heu de tenir com a mínim 16 anys, disponibilitat de temps i triar quins esdeveniments i seus t’interessen més. Per fer-ho heu d’omplir el següent formulari.