El Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània. Foto: Ajuntament de Tarragona

El Palau d’Esports de la discòrdia

2 minuts de lectura
Sembla una broma de mal gust però no ho és. Hi havia una conjura perquè no passés com amb tants altres grans esdeveniments esportius i les seves instal·lacions, però de moment el desori és un fet. El Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània de Tarragona està tancat i barrat. I la Generalitat i l’Ajuntament no hi ha manera que acordin com pot passar a resultar d’útilitat i titularitat plenament tarragonina.

Òbviament el tema del pavelló és més conegut a la pròpia Tarragona que a la resta de país. Però el tema fins i tot ha arribat al Parlament de Catalunya. La cambra catalana va instar la setmana passada a la Generalitat a continuar les negociacions amb l’Ajuntament de Tarragona per trobar una solució que permeti desencallar la cessió del Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània. Va ser a partir d’una proposta de resolució de Ciutadans que s’ha debatut a la comissió de Territori i que s’ha aprovat per unanimitat.

La joia de la coorona

L’equipament va ser la gran aportació de la Generalitat als Jocs Mediterranis de Tarragona del 2018. Va costar quasi 18 milions d’euros i a dia d’avui les dues administracions no han trobat la fórmula perquè el consistori n’assumeixi la gestió.

La proposta de resolució aprovada emplaça el Govern a “continuar les negociacions amb l’Ajuntament de Tarragona sobre la cessió del Palau d’Esports Catalunya de l’Anella Mediterrània”. Unes converses que han estat freqüents en els darrers mesos però que no han donat fruits, ja que hi hauria un desacord entre la Direcció General de Patrimoni i l’Ajuntament de Tarragona sobre si la fórmula ha de ser una cessió de propietat o una cessió d’ús a 70 anys.

El Palau, habilitat com a seu de l’handbol durant els Jocs.

Un any i mig després

Tot plegat ha fet que, quasi un any i mig després de la finalització dels jocs, el consistori encara no en tingui la gestió. Malgrat s’hi han fet alguns esdeveniments esportius, el pavelló generalment està tancat. En la proposta de resolució, de fet, es demana “agilitzar la tramitació de la cessió i la redacció dels convenis corresponents per minimitzar el temps que la instal·lació està en desús”.

El parquet
Un altre dels elements de discussió entre les administracions és el cost de la col·locació del parquet que falta per instal·lar a la pista del pavelló. Des de la Generalitat s’especifica que qui ha de pagar el parquet que falti per posar o qualsevol element esportiu és l’Ajuntament, ja que serà el gestor de la instal·lació i qui decideix l’ús que es fa del Pavelló. És a dir, segons el tipus d’activitat esportiva que es triï fer es requerirà un material esportiu específic que haurà d’assumir l’Ajuntament.