La USAP també fa el salt als e-Sports

2 minuts de lectura
Els e-Sports continuen guanyant popularitat i un històric del rugby del nostre país també obre secció virtual

Els esports electrònics no paren de créixer en un fenomen que ja fa temps que ha deixat de ser patrimoni dels amants dels videojocs per convertir-se en un nou espectacle de masses arreu del món. En els darrers mesos i anys hem vist com diversos clubs esportius ampliaven la seva oferta amb una secció dedicada als e-Sports. Equips com el València o el Baskònia s’han convertit ràpidament en referències del sector a l’estat espanyol i ara un dels grans club de la Catalunya Nord vol seguir el mateix camí. La USAP és a punt d’enllestir el procés per seleccionar els jugadors que formaran part del seu primer equip d’e-Sports.

El fortnite és el joc escollit pel conjunt arlequinat per allunyar-se del rugby tradicional i ampliar horitzons en altres disciplines. Un eSport basat en la supervivència que ha estat un dels grans fenomens dels darrers mesos i que compta amb una forta lliga a França. Entre els clubs que la disputen, el PSG, un altre dels clubs poliesportius que ha cercat noves vies de negoci i esport en aquest sector. “USAP eSport” neix gràcies a un acord amb l’empresa catalana NTWU i després d’anunciar el projecte a mitjans d’agost és a punt de completar el procés per reclutar els membres de l’equip.

El tret de sortida de l’equip va comptar amb jugadors del primer equip de rugby com a reclams en un vídeo molt compartit a les xarxes socials:

A mitjans de setembre la USAP va anunciar l’inici del procés de selecció en què s’hi podia apuntar qualsevol jugador. Després d’una primera fase on es van seleccionar diversos jugadors en funció dels seus resultats en les partides programades, el club ha donat un marge d’un mes per definir quins dels preseleccionats formaran part de forma definitiva de l’equip USAP eSport aquesta temporada.

Occitània, la primera prova oficiosa de la USAP eSport

Aquest cap de setmana la secció ja ha competit per primera vegada amb jugadors d’altres clubs en un torneig occità, on els jugadors de l’equip (dividits en “sang” i “or”) van oferir un paper prou digne, amb els “sang” arribant a liderar el torneig i classificant-se al Top 10 final i amb els “or” amb un rol més discret finalitzant en la 23a posició.

USAP eSport, en plena competició
Jugadors de la USAP esport al torneig d’Occitània / USAP esport

La propera cita de la USAP eSport serà a París (Games Week), on ja comptarà amb els jugadors designats de forma oficial com a membres de l’equip. Un projecte que parteix des d’una estructura de rugby tradicional i que veu en els esports electrònics una nova oportunitat per fer créixer la imatge del club.