Cúrling des de casa: comença el torneig virtual

1 minut de lectura
Amb la lliga aturada, els clubs de cúrling es mouen per mantenir viva la passió per aquest esport de gel.

Fa unes quantes setmanes totes les competicions esportives estatals es van suspendre. La temporada d’esports de neu i de gel va quedar escapçada en el seu tram final a causa del coronavirus i molts jugadors es van quedar amb les ganes de seguir fent esport col·lectivament. Amb el calendari congelat, dos clubs de cúrling han unit forces per organitzar el primer trofeu virtual d’aquesta disciplina a partir d’aquest dijous 9 d’abril. Són el Curling Puigcerdà Pànxing i l’Harrikada Curling Taldea de Vitòria-Gasteiz, que han trobat la manera de continuar de forma oficiosa la temporada en marxa.

Fins a 72 jugadors procedents de diversos clubs i ciutats s’han inscrit al torneig virtual que es disputarà a través de la plataforma online de FlyorDie, una eina de joc que aquests dies compta amb més usuaris que mai i que permet sense excessives virgueries disputar partides de cúrling per internet sense sortir de casa. El torneig s’allargarà fins el 19 d’abril i comptarà amb vuit grups diferents. Els quatre primers classificats de cada grup accediran a la fase final de la competició, que substituirà el “San Prudencio Curling Cup” previst entre el 17 i 19 d’abril i en què el Puigcerdà defensava el títol assolit el 2019.

La iniciativa ha comptat amb una molt bona rebuda entre els jugadors de cúrling i de fet hi haurà participants de Canadà, República Txeca, Dinamarca, Suïssa o França. Sense el mateix batec de les competicions habituals, ni el contacte directe entre participants ni el fred de les pistes, el cúrling perd bona part del seu encant. En qualsevol cas, la iniciativa ajuda a mantenir viu el lligam amb aquest esport i a més a més no obvia el paper dels aficionats: qui ho vulgui podrà seguir les partides en directe a través del canal de youtube del conjunt basc.

Alerta: vosaltres també podeu jugar a cúrling virtual si ho desitgeu. Podeu fer-ho a través de la web www.playcurling.com de forma gratuïta i sense registre obligatori. Una bona manera d’aprendre com funciona aquest esport en ple confinament.