A Catalunya tenim un gran ‘Bonspiel’

I què és un Bonspiel? Doncs es tracta d’un torneig de cúrling, format per una sèrie de partits, que normalment se celebren en un mateix cap de setmana. Abans els bonspiels se celebraven a l’exterior, en llacs gelats, mentre que actualment la majoria d’aquest tipus de tornejos se celebren sota cobert, en pistes de gel cobertes. Uns tornejos, amb un fort component social i de germanor, com el que acollirà aquest cap de setmana la pista de gel de Puigcerdà, un dels més importants del sud d’Europa.

En aquest vídeo podem veure una mostra del que es va viure a Puigcerdà el 2015, en un esport que ja ens explicava en Víctor Núñez en aquest article que pot ser l’esport del futur:

[youtube id=”eHcyPAvlk-U”]

Nou nacionalitats diferents al XI Trofeu Internacional Vila de Puigcerdà

Els dies 7, 8 i 9 d’octubre es disputarà l’onzena edició del Trofeu Internacional Vila de Puigcerdà de Cúrling (el palmarès), a la pista de gel del Club Poliesportiu Puigcerdà Pànxing. Hi participaran 24 equips, onze dels quals catalans. Cal destacar la presència de combinats de nou nacionalitats diferents (Estats Units, Escòcia, Suïssa, França, Suècia, Mònaco, Andorra, Espanya i Catalunya), fet que posiciona aquest trofeu com un dels més importants del sud d’Europa.

trofeu

La competició començarà el divendres dia 7 a les 16 h de la tarda i es desenvoluparan diverses rondes de partits fins el diumenge dia 9 a les 14:15 h que és disputarà la final. A més de la vessant esportiva, durant el bonspiel, també hi ha previst diversos esdeveniments per a tots els participants. Cada any el nivell de casa nostra és més alt i aquest Trofeu és un gran entrenament de cara a les competicions a nivell català i estatal.