/

Comença (per fi) la temporada ciclista!

1 minut de lectura
ian-stannard-omloop-het-nieuwsblad-podium_3270726

per Roger Castillo

Aquest cap de setmana, per fi, ha començat la temporada ciclista. Hem esperat pacientment que s’acabessin els infumables Down Under, Oman, Qatar, Dubai i companyia, preescalfament que s’entesten en anomenar competició. I sí, és cert, hem vist les primeres espurnes entre Froome i Contador a Andalusia i ens ha agradat l’entrada en escena de Gavíria, campió també a la pista. Però la temporada, diguem-ho clar, comença a Bèlgica.

Tenim una especial predilecció per la Het Volk (ara Het Nieuwsblad). Va ser la prova en què Joan Antoni Flecha va brillar més, amb 5 podis, un triomf i la condició de favorit a les travesses guanyada a pols. Però en tot cas, aquest no n’és el motiu principal. Tampoc, evidentment, la seva obsessió per promocionar-se a través de cartells masclistes infames, que més enllà de provocar polèmica seria bo que provoqués la inhabilitació dels organitzadors actuals. El que ens fascina de debò és constatar que el ciclisme de qualitat ja és aquí, que amb la prova flamenca comencen els dos millors mesos de l’any, farcits de clàssiques. I de pavé. I de murs. I amb les ardenes. I amb 4 dels 5 monuments (I fins i tot, la Volta a Catalunya!)

Tot plegat ha començat amb la Het Nieuwsblad i ho ha fet amb espectacle del bo. La victòria de Ian Stannard serà una de les més boniques de l’any. Perquè des de Van Petegem ningú ha estat capaç de defensar títol amb èxit. Però especialment perquè ha desestructurat ell solet el QuickStep, un equipàs que ha convertit l’etapa en una exhibició i els 5-10 quilòmetres finals en un despropòsit. I molta sang freda, la d’Stannard, que ha calcat l’inici de temporada de 2014. Veurem si ell i l’Sky desapareixen com l’any passat! Per cert, Sep Vanmarcke promet emocions fortes: ens encantaria que el seu talent comencés a anar lligat amb triomfs sonats. S’ho mereix.

I sense temps per pair-ho, aquest diumenge ja tenim aquí la Kuurne-Brusel·les-Kuurne i dissabte que ve l’Strade Bianche, una cursa meravellosa que va néixer fa tot just 8 anys però que ja ens té el cor robat. L’any passat, l’arrencada espectacular de Kwiatkowski davant Sagan als carrerons de Siena va ser una delícia… ho reitero: arriba la millor època de l’any. Clàssiques. Pavé. Murs. Les Ardenes. Els Monuments. (I fins i tot, la Volta a Catalunya!). L’època en què ens preparem per gaudir del ciclisme en majúscules!

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!